Riješite se vaginalnih infekcija prirodnim putem

Skoro pa da nema žene koja nije išla ljekaru zbog vaginalne infekcije. Veoma su česte i mučne. Na sreću postoji nekoliko prirodnih rešenja.


Vaginitis, vaginalne infekcije praćene su svrabom, peckanjem, nadraženošću vagine i bolovima u predjelu donjeg dijela stomaka. Može doći i do promjene količine i mirisa iscjedka. Javlja se kod gotovo svih žena (češće onih koje su polno aktivne), a spada među najčešće razloge odlaska ginekologu.

Postoje tri najčešća tipa vaginalnih infekcija: bakterijska vaginoza (neravnoteža vaginalnih bakterija), vulvovaginalna kandidijaza (rast i razmnožavanje gljivica) i trihomonijaza (uticaj parazita Trihomonas vaginalis).

Poželjno je da posjetite ginekologa da bi ste utvrdili o kojoj se vrsti infekcije radi, jer su simptomi poprilično slični. Pored propisanih lijekova, mnoge žene koriste čajeve od uve i brusnice, a kada je riječ o gljivičnoj infekciji postoji još nekoliko načina da pomognete same sebi. (Za druga dva tipa infekcija treba vam isključivo pomoć doktora).

Čajevi

Protiv svraba i peckanja, djelotvoran je čaj od ruzmarina. Možete ga koristiti kao sredstvo za intimnu njegu (za pranje intimnih delova tela) ili samo ga natapkati na vaginalni otvor. Možete ga takođe i piti; prelijte 1 kašičicu sušenog ruzmarina sa 1 šoljom kipuće vode, ostavite 10 minuta poklopljeno, pa procijedite. Pijte 1 do 4 šolje na dan ako imate gljivičnu infekciju.

Brusnice su korisne u borbi protiv infekcije urinarnog trakta ili bešike, ali i protiv gljivičnih infekcija. U slučaju gljivica preporučuje se piti nezaslađeni čisti sok od brusnica nekoliko puta na dan. Možete koristiti i tablete od brusnica ili suve brusnice. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.

Ulja

Ulje čajevca ima jaka antigljivična svojstva. Par kapi ulja čajevca stavite na tampon, pa ga stavite u vaginu. Ostavite dva do 3 sata da deluje. Ponavljajte dva puta dnevno.
Na sličan način deluje i ulje origana. Možete ga nanijeti površinski, ali razrijeđenog u maslinovom ulju; ili oralno u vidu kapsula 2 puta na dan. Problem sa gljivičnom infekcijom na ovaj način možete riješiti za par sedmica.

Bijeli luk

Jedite bijeli luk ukoliko imate gljivičnu vaginalnu infekciju. Takođe, možete i da napravite pastu od sjeckanog bijelog luka i nanesite na inficirani deo. Možete nanositi i smjesu ulja bijelog luka, vitamina E (iz kapsula) i kokosovog ulja.

Sirće

Možete koristiti i obično bijelo ili jabukovo sirće u toplim kupkama. Kupite organsko čisto sirće (najbolje jabukovo). U kadu sa toplom vodom dodajte 1 šolju ovog sirćeta. Natapajte se 20 minuta i onda lagano obrišite peškirom.


Brusnice su korisne u borbi protiv infekcije urinarnog trakta (ili bešike), ali i protiv gljivičnih infekcija. U slučaju gljivica preporučuje se da pijete nezaslađeni čisti sok od brusnica nekoliko puta na dan.Možete konzumirati i tablete od brusnica ili suve brusnice. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.
Ulja
Ulje čajevca ima jaka antigljivična svojstva. Par kapi ulja čajevca stavite na tampon, pa ga stavite u vaginu. Ostavite dva do 3 sata da deluje. Ponavljajte dva puta dnevno.
Na sličan način deluje i ulje origana. Možete ga naneti površinski, ali razređenog u maslinovom ulju; ili oralno u vidu kapsula 2 puta na dan. Možete se problema sa gljivičnom infekcijom rešiti za par sedmica sa ovim tretmanom.
Bijeli luk
Jedite beli luk ukoliko imate gljivičnu vaginalnu infekciju. Jedna od opcija je i da napravite pastu od iseckanog belog luka i nanesite na inficirani deo. Možete nanositi i smesu ulja belog luka, vitamina E (iz kapsula) i kokosovog ulja.
Sirće
Koristiti možete i obično belo i jabukovo sirće i to u toplim kupkama. Kupite organsko čisto sirće (najbolje jabukovo). U kadu sa toplom vodom uspite 1 šolju ovog sirćeta. Natapajte se 20 minuta i onda lagano obrišite peškirom.
Neven

Ova biljka, takođe ima antigljivična i protivupalna svojstva. Izgnječite par listova nevena (pazite da je biljka čista, netretirana hemikalijama). Izgnječite listove i nanosite površinski. (Izbegavajte u trudnoći).

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...