Kajenska papričica i srčani udar

Mnogi ljudi nisu svjesni da se infarkt može sprječiti jednom jednostavnom, ali moćnom namirnicom – kajenskom paprikom (najpoznatija vrsta čili paprike), i to samo za 1 minutu! Ako u kući imate srčanog bolesnika, neka vam ovaj lijek uvije bude pri ruci.

Kajenska čili paprika bila je predmet istraživanja mnogih iscjelitelja i svi su bili zadivljeni ljekovitim svojstvima koja ova sorta paprike posjeduje.

Američki herbalist dr. Christopher u svojih 35 godina karijere, nikada nije izgubio niti jednog pacijenta koji je doživio infarkt, a sve zahvaljujući kajenskoj paprici. On je koristio šalicu čaja od kajenske paprike (mala žličica na šalicu vode) za pacijente koji su još bili pri svijesti. Nakon 1 minute, bili su živi i sigurni.

Postoji nekoliko načina za liječenje kajenskom paprikom, a neki od njih su posebno učinkoviti.

Najbitnije je da kajenska paprika ima minimalno 90.000 Scoville jedinica po ljestvici za mjerenje ljutine. Primjer tako ljutih sorti su Habanero, African Bird, Thai Chi, jamajkanska ljuta paprika, Jalapeño, Scotch Bonet. Potražite ih u većim supermarketima, orijentalnim ili bio trgovinama.

U slučaju da blizu imate ovakvu čili papriku, bolesniku trebate dati mješavinu jedne male žličice kajenske paprike pomiješane u čaši vode da popije, naravno, pacijent mora biti pri svijesti i disati.

U slučaju da je osoba u nesvijesti, možete koristiti ekstrakt kajenske paprike, ali imajte na umu da ima minimalno 90.000 Scoville jedinica. Nakapajte bolesniku par kapi ispod jezika.

Kajenska paprika je moćan stimulans, bez opijajućeg efekta. Pojačava puls i dovodi krv u sve dijelove tijela te balansira cirkulaciju. Djeluje hemostatički, instantno zaustavlja krvarenja iz rana i pomaže u oporavku srca.

Recept prema uputama dr. Schulza

Tinktura dr. Schulza je najbolja tinktura za hitne slučajeve srčanih udara. Napominjemo, ne koristiti ljutu papriku već kajensku papriku koja je najpoznatija vrsta čili paprike. Čili je grmičasto tropska biljka, koja se od paprike razlikuje po tome što je višegodišnja biljka. Mljeveni čili je dvadeset puta ljući od obične paprike jer sadrži mnogo više paprenog alkaloida kapsaicina. Ljutost čilija je obrnuto proporcionalna veličini plodova, pa su tako najmanji plodovi najljući. Nabavite gore opisane vrste.

Sastav:

- Prah kajenske paprike
- Nekoliko svježih kajenskih papričica
- 50 – postotni alkohol (neki koriste votku ili jabučni ocat ako ne želite alkohol)
- Staklenka zapremnine 1 litre
- rukavice

Priprema:

Stavite rukavice (radi ljutine iz čilija). Na dan mladog mjeseca ¼ staklenke zapremnine 1 l ispunite prahom kajenske paprike. Prelijte s dovoljno alkohola da prekrije prah. Izblendajte sa strane nekoliko cijelih svježih papričica s dovoljno alkohola da dobijete smjesu nalik umaku. Dodajte tu smjesu prvoj tako da napunite ¾ staklenke. Zatim ispunite staklenku do kraja s alkoholom i zatvorite je. Protresite je što češće tokom dana. Ostavite tinkturu do idućeg punog mjeseca i zatim je procijedite kroz gazu u tamnu bocu. Želite li super jaku tinkturu procijedite je nakon 3 mjeseca. Začepite dobro bocu i stavite na tamno i suho mjesto. Traje neograničeno.

Ako je osoba koja je dobila srčani udar (angina pectoris ) ili moždani udar pri svijesti dajte joj 5-10 kapi tinkture. Za 5 minuta ponovite dozu. Nastavite ponavljati tretman do željenog poboljšanja.

Ako je osoba u nesvijesti ukapajte joj ispod jezika 1-3 kapi i počnite s oživljavanjem. Nakon 5 minuta ponovite doziranje. Ponavljajte svakih 5 minuta do željenog poboljšanja.

Druge koristi kajenske paprike

Kajenska paprika može biti korisna i kod drugih tegoba. Ima antigljivična svojstva te prevenira nastanak gljivičnih patogena Phomopsis i Colletotrichum. Poznata je po probavnom djelovanju jer potiče stvaranje želučanih sokova, a također olakšava i smanjuje plinove u crijevima. Ima i određeno antikancerogeno djelovanje te se posebno preporučuju oboljelima od raka pluća i pušačima. Smatra se da kapsaicin iz kajenske paprike pomaže u sprečavanju razvoja tumora uzrokovanih duhanom, a slični rezultati zabilježeni su i kod raka jetre. Korisna je i kod želučanih tegoba, simptoma gripe, migrena, alergija, crvenila, pretilosti, zubobolje i artritisa.

Nutritivna vrijednost kajenske paprike


Znanstvenici su potvrdili prisutno 26 vrsta nutrijenata u kajenskoj paprici. Neki od najvažnijih minerala pronađenih u njoj su kalcij, cink, selen i magnezij. Osim minerala, kajenska paprika je također bogata i vitaminima – C i A. Kajenska paprika jedan je od najjačih prirodnih začina koji može učiniti čuda za srce.  Ako ste sami srčani bolesnik ili netko od vaših ukućana, uvijek imajte spremnu ovu spasonosnu tinkturu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...