Domaća krema protiv celulita


Pripremiti domaću kremu protiv celulita uopšte nije teško. I što je bitno, takva krema je mnogo efikasnija od kupovnih preparata.
Domaća krema protiv celulita, pripremljena po ovom receptu, pokazaće prve rezultate već poslije 7 dana upotrebe. Ovakva krema, idealno sredstvo u borbi sa „narandžinom korom“, također je efikasna i u borbi protiv strija.  
Sastojci:      
bilo koja dječija krema 100 ml     
5-6 tableta mumijo     
20 kapi eteričnog ulja narandže     
eterično ulje cimeta 3-5 kapi

Za pripremu domaće anticelulitne kreme najpogodnija je dječija krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke. Ima idealan sastav masnoće i vlage. Tablete mumijo veoma se često koriste ne samo u borbi sa celulitom, već i kod strija. Mumijo zateže kožu, povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom. U borbi protiv celulita  veoma su efikasna i eterična citrusova ulja. Može se reći da je to prava namjena ovih ulja. Sami možete  odabrati koje ćete ulje koristiti: ulje narandži, limuna ili lajma. Citrusova ulja zatežu  i hrane kožu korisnim materijama . Ulje cimeta, ne samo da posjeduje prijatnu aromu, već je i veoma djelotvorno u borbi sa narandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovim uljima daje odlične rezultate. 
Priprema kreme je veoma jednostavna: U teglicu (ne manju od 150 ml) staviti 100 gr dječije kreme. Zatim dodati 5-6 u prah isitnjene tablete mumijo i promješati. Tablete mumijo držite u frižideru, lakše se istisnu i isitne. Dodati 20 kapi narandžinog (ili drugog citrusovog ulja)  i ne više od 5 kapi ulja cimeta. Sve sastojke temeljno promješajte, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 sati. Poslije toga, promješajte ponovo. Vaša domaća anticelulitna krema je spremna za upotrebu. Ne zaboravite zatvoriti teglicu poslije svake upotrebe kreme. Za postizanje najboljeg rezultata potrebno je kremu utrljati svakodnevno u problematične djelove tijela, snažnim  pokretima. Prve rezultate očekujte već poslije 7 dana. 
Rok upotrebe takve kreme je 3 nedjelje. Poslije napravite drugu mjeru. Poslije nanošenja  kreme sačekajte da je koža  upije, potom obucite pidžamu ili spavaćicu (ako nanosite kremu  prije spavanja). Mogu ostati tamne fleke od mumijo tableta (a i ne mora, kod mene ne ostaju), ali se lako operu. Za postizanje još boljih rezultata u borbi protiv celulita preporučuje se piling tijela prilikom tuširanja, barem 2 puta nedeljno i anticelulitne obloge od kafe i čokolade. 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...