Voće će vam istesati liniju do ljeta

Sa sve više svježeg voća na tržnicama više nemate isprike - dostignite željenu liniju pomoću plodova prirode, naročito agruma

Višak kilograma koji smo natukli preko zime i uskršnjih praznika počinje se skidati upravo u ovo vrijeme, jer su tržnice pune voća, a vremena ima taman toliko da se višak skine na zdrav način. 
Veliku ulogu u mršavljenju odigrat će agrumi - naranče, limuni i grejpfrut, a ako uz njih jedete i jabuke, uspjeh je zagarantiran.
Naranča je pravi lijek za mršavljenje, jer jedna naranča uz svaki obrok toliko učinkovito topi masti da ćete već nakon
tjedan dana primjetiti razliku, a ono što je najbolje od svega jest činjenica da je najučinkovitija u topljenju masnih naslaga na bokovima i trbuhu. Prepuna antioksidansa i vitamina A, B, C i E jača imunitet, ubrzava metablizam i snižava kolesterol.
Jabuka je voće koje bi trebalo jesti prije obroka, jer ćete na taj način unijeti 15 posto manje kalorija, što će vam kroz godinu dana odnijeti 9 kilograma, a da čak niste ni otišli na dijetu. Pektin u jabukama čini da se osjećamo sitim, a uz to regulira probavu i jača imunitet. Na dijeti jedite kisele jabuke jer imaju manje šećera. 
Limun odlično čisti organizam, vraća energiju i vitalnost te topi masne naslage, a jedan od najučinkovitijih recepata je jedan iscijeđeni limun svakog jutra. Kako sadrži i priličnu količinu minerala poput bakra, cinka, kalcija, magnezija i željeza, blagotvorno utječe na opće stanje organizma.
Grejpfrut ima minimalan broj kalorija, samo 50, i enzime koji tope kilograme. Uz to, pun je sastojaka koji utječu na osjećaj sitosti. Crveni grejp je odlična prevencija pojave karcinoma jer štiti staničnu membranu i ubrzava metabolizam. Svakako ga konzumirajte, makar kao sok kojem možete dodati malo prirodnog šećera ako vam je previše gorak

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...