Vežba za tanji struk i ravan stomak

Postoji tehnika koja se takođe aktivno koristi i u jogi. Ona omogućava da se u veoma kratko vrijeme (3-4 nedelje) ne samo ojačaju stomačni mišići sa unutrašnje strane, nego i struk učini tanjim.
Podrazumjeva se, što češće praktikujete ovu vježbu, to ćete brže postići i očigledniji efekat. Minimalan broj ponavljanja je 5. Na početku će vam biti potrebno vrijeme da zadržite trbušne mišiće napetima. Ali, kada oni dođu u tonus, biće potrebno mnogo manje napora da ih kontrolišete.
Dakle, vježba za zatezanje stomaka:
1. Početna pozicija: lezite na leđa, ruke uz tijelo, savijena koljena stoje na podu, mišići opušteni. Polako izdahnite, oslobađajući pluća od vazduha, ne naprežući pri tome mišiće tijela.
2. Oslobodivši pluća od vazduha, počnite naprezati mišiće stomaka,  pokušavajući ga uvući što je više moguće. Disanje pri tome zaustaviti. Donji dio stomaka zafiksirajte na 10-15 sekundi, zatim uradite manji udah, nastavljajući uvlačiti stomak.
3. Uradivši mali udah, ne žurite opuštati stomak, napregnite mišiće stomaka i zadržite dah još na 10-15 sekundi, zatim ponovo uvucite stomak, održavajući napetost mišića. Ako vam je teško zadržavati dah, radite kratki udah.
4. Izdahnite, opustite stomak, uradite nekoliko slobodnih udisaja i izdisaja, zatim ponovo oslobodite pluća od vazduha i uvucite stomak što više možete. Napregnite mišiće stomaka, a zatim izbacite stomak na gore, bez udisanja.
Zahvaljujući ovoj vježbi za samo 3 nedjelje možete značajno ojačati unutrašnje trbušne mišiće, što će dovesti do smanjenja struka, kao i lijepog izgleda stomaka, koji će postati ravan, kao i figura u cjelini.

Journal De Luxe