Ovaj trening u tri pokreta jača tijelo i poboljšava držanje

  

MAGAZIN_MARIE-SHAINE_VJEŽBE_TIJELO_plank_mršavljenje

Iako je naizgled jednostavna, plank je izuzetno teška vježba čiju težinu vidite tek kada sami počnete da radite.

 

To je jedna od najefikasnijih vježbi i ima ogromne prednosti za cijelo tijelo. Plank je sličan sklekovima osim pokreta. Sa savijanjem, mišići se mijenjaju, ali sa vježbom plank ostaju statični i ne povećavaju se ili smanjuju, već jednostavno jačaju.

 

Međutim, iako je plank jedna od najboljih vježbi za tijelo, njeno ponavljanje može postati malo monotono. Pored toga, to nije najlakša vježba za sve. Ako želite promjenu, radije trenirajte u “stojećem” položaju koji će vam isto toliko pomoći i sve što vam treba su bučice i traka za vježbanje.

 

Za razliku od planka, vježbe koje se rade stojeći su mnogo efikasnije. Često su to složene vježbe, tako da ćete istovremeno jačati različite mišićne grupe. Za razliku od većine vježbi na podu, vježbe stajanja su mnogo dinamičnije, radeći na mišićima kroz veći opseg pokreta, što dovodi u pitanje vašu ravnotežu i stabilnost dok poboljšava držanje, piše Azra.

 

Kondicioni trener Marie Shaina preko svojih stranica na društvenim mrežama predlaže niz vježbi koje pomažu i jačaju naše tijelo.

 

Kada završite jedan krug, odmorite 60-120 sekundi i ponovite još tri puta.

Evo vašeg treninga:

 

Iskorak sa bučicama iznad glave – 10 ponavljanja (svaka strana)

 

Bočno savijanje sa bučicama – 30 sekundi (svaka strana)

 

Prebacivanje bučica oko glave – 10 ponavljanja

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...