Čarobno: Ovaj raj na talijanskoj obali zove nas u posjet

 

ITALIJA_KALABRIJA_TROPEA_more_putovanja_zabava_magazin_lifestyle
Tirkizno more, stijene, pitoreskni gradići...

 

Italija nam je vječna inspiracija i veselimo joj se neovisno o tome koliko ju puta posjetimo. Od čarobne Venecije, preko vječnog grada Rima, do Firenze sa svojim galerijama ili pak Amalfi obale i Sicilije – gdje god da pođete u toj zemlji naići ćete na pravo kulturno, prirodno i gastronomsko bogatstvo, a danas vam otkrivamo i ljepote malog gradića za kojeg možda još niste čuli.

Radi se o mjestašcu Tropea u talijanskoj regiji Kalabriji, a koja je pravi mediteranski dragulj. Tirkizno more, kamene litice, crkve i utvrde na svakom koraku – Tropea je mjesto na Costa degli Dei, iliti u prijevodu, ‘Obali bogova’, koja je s razlogom dobila to ime. Savršeno čisto more i iznimno lijepe plaže čine ovaj dio talijanske obale neodoljivom, a Tropea je jedno od najljepših mjesta cijelog ovog područja.

Svake godine tisuće turista sjati se u Tropeu kako bi uživalo u šarmu njezinih bijelih uličica i starinskih kućica, u podnožju kojih se nalaze bijele pješčane i šljunčane plaže koje zovu na kupanje. Na ulicama možete pojesti najfinije sorbete od lokalnih limuna, a područje ne oskudijeva ni u povijesnim znamenitostima. Tako se ovdje na jednoj od litica nalazi samostan Santa Maria dell’Isola koji izgleda apsolutno prekrasno – pogotovo gledano iz zraka.

S njega se na okolicu pruža panoramski pogled, a navodno se s ovog mjesta mogu gledati i neki od najljepših zalazaka sunca u cijeloj Italiji, pa se mnogi na kraju dana penju stepenicama do samostana te uz čašu nekog osvježavajućeg napitka promatraju kako sunce tone u more.

Što se pak tiče plaža ovog kraja, poznate su nadaleko kao iznimno lijepe i čiste, jedina im je mana što su u srpnju i kolovozu zaista krcate posjetiteljima, pa je najbolje vrijeme za posjet zapravo ili lipanj ili rujan.

(jolie)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...