7 pravila za dug i zdrav život poznatog psihologa

sensa_mudrosti_psiholog_osobni-razvoj_magazin
Sergej Nikolajevič Lazarev poznati je ruski psiholog koji je osamdesetih godina prošlog stoljeća napravio veliko istraživanje u pokušaju pronalaska uzroka između čovjekovog pogleda na život i situacija koje mu se događaju.

 

Ovo su njegovi najzanimljiviji citati koji otkrivaju što je potrebno za dug život.

 

·       Prije istraživanja nisam razumio zašto postoji kulturološko pravilo protiv čitanja tijekom obroka. Ispostavilo se da obrok uz knjigu ili ispred TV ekrana može traumatizirati čovjekovu dušu, jer tijekom obroka informacije slobodno teku u podsvijest.

·       Svaka bolest, bilo da se radi o ozljedi ili utjecaju virusa u čovjeku, nužno razvija agresiju u duši.

·       Zašto se netko odaje alkoholizmu ili drogama? Čovjek treba voljeti svijet oko sebe, a ako ne osjeća ljubav prema svijetu, u njegovoj duši se razvija osjećaj nelagode, počinje duševna agonija. Čovjek pokušava barem na neki način prigušiti bol. To dovodi do ovisnosti o drogama, alkoholu itd. Prvi uzrok ovisnosti i alkoholizma je smanjena razina ljubavi u vašoj duši. A takva situacija nastaje zbog silnih uvreda, zbog potiskivanja ljubavi prema ljudima.

·       Dat ću ti savjet kako živjeti sretno i dugo: Nikada se nikome ni na što ne žali. Ni sudbini, ni Bogu, ni prošlosti, ni ljudima... Izvana djeluj kako hoćeš, ali iznutra - svaka tvoja tvrdnja je program za uništenje osobe kojoj to izričeš. Ćelija se ne može pozivati ​​na autoritet na temelju svojih osobnih interesa. Ne može, jer je to onda program za uništavanje tijela. Takva stanica je odbačena, bolesna...

·       U svakodnevnom životu često si dopuštamo loše govoriti o ljudima, sebi, svojoj sudbini. Ispostavilo se da ta navika uništava čovjeka...

·       Moguće je stvarno promijeniti situaciju oko nas ako samo promijenimo sebe. Prvo što moramo promijeniti je odreći se želje da kontroliramo situaciju i shvatiti da situacija u osnovi funkcionira za nas.

·       Ne možete moliti i vjerovati nekome koga mrzite. Svako izravno nezadovoljstvo s Bogom odražava se na našu dušu. U kritičnim situacijama čovjek krene klanjati, a molitva ne djeluje. Ako ste nezadovoljni državom, društvom, obitelji, partnerom, nezadovoljni ste sobom – sve je to podsvjesna ljutnja prema sebi, prema Bogu.

      (sensa)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...