"THANK YOU, NEXT": Zgodna Turkinja osvojila je gledatelje Netflixa

 

zabava_lifestyle_Netflix_Thank-You-Next_Serenay-Sarikay_klix_magazin_turska_glumica_film

Turska serija "Thank You, Next" oduševila je gledatelje diljem svijeta, a mnogima se posbeno svidjela glavna glumica Serenay Sarikay.

 

Naime, ona je utjelovila Leylu Taylan, advokaticu koja se mora početi snalaziti u svijetu samaca i izlazaka u živopisnom Istanbulu nakon neočekivanog prekida dugogodišnje veze, a istovremeno dobiva veliki slučaj rastave u kojoj zastupa suprugu Tubu Tepelioglu.

Rođena je 1992. u Ankari, a neko je vrijeme živjela u Antaliji. Roditelji su joj se razveli kada je imala sedam godina, no ona je nastavila živjeti s majkom.

"Velika je stvar odgajati djevojčicu bez oca, pogotovo kada je otac važna figura u fazi razvoja", komentirala je jednom prilikom. U Istanbulu je završila kazališni odjel srednje škole likovnih umjetnosti.

 

Dugo je igrala odbojku, a neko vrijeme se zanimala za košarku. Trenirala je i tenis, a prije televizijske karijere bavila se i latino plesovima. Njezina prva glavna uloga bila je u dječjoj seriji "Peri Masali", a s Kaanom Urganciogluom igrala je u seriji "Limon Agaci".

Sudjelovala je i na natjecanju ljepote i dobila posebnu nagradu žirija na natjecanju European Youth Beauty. Kasnije je postala prva pratilja na izboru za Miss Turske 2010. godine. Pojavila se u mnogim reklamama i zaštitno je lice brojnih brendova. GQ Turkey ju je 2014. izabrao za ženu godine.

 

Bila je uključena u razne dobrotvorne organizacije, a 2018. imenovana je veleposlanicom dobre volje Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Turskoj. Njezino imenovanje bilo je priznanje za napore koje je uložila u podizanju svijesti o ravnopravnosti spolova i osnaživanju žena.

 

Kad je riječ o privatnom životu, bila je u vezi s Keremom Bursinom, kojeg publika pamti po ulozi Serkana Bolata u seriji "Miriše na ljubav". Medijima su bili najdraži ljubavni par jer se nisu nikad libili izaći zajedno pred kamere. Toliko su voljeli publicitet da su neki mediji počeli pisati da je njihova veza zapravo marketinški dogovor i da su prekinuli kad im je marketinški ugovor istekao, a drugi su nagađali da je njihovoj ljubavi presudio predbračni ugovor.

Pisalo se i da je bila u vezi s komičarem Cemom Yılmazom, a trenutno je navodno u ljubavi s pjevačem Mertom Demirom.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...