Modno izdanje od kog "zastaje dah": Jennifer Lopez na Met Gali u haljini s 2,5 miliona perli

 

met-gala_Jennifer-Lopez_haljina_moda_perle_klix_magazin

Jennifer Lopez pojavila se na Met Gali, najvažnijem modnom događaju godine, u srebrnoj haljini za koju su kazali da "oduzima dah", a zanimljivo je da je ovaj ručno rađeni komad imao 2,5 miliona ručno šivenih perli.

 

Pjevačica i glumica je oduševila modne kritičare u prozirnoj, haljini brenda Schiaparelli rađenoj po mjeri. Bilo je potrebno više od 800 sati za ručni vez ovog odjevnog komada, a sadrži više od 2,5 miliona srebrnih perli, prenosi Klix.

 

Uparila je kreaciju s cipelama na platformu i clutch torbicom u odgovarajućim tonovima.

 

Lopezinu ogrlicu, sa skoro 100 karata dijamanata, obezbijedio je Tiffany & Co., kao i njene naušnice, narukvicu i dva prstena.

 

Lopez je kopredsjedavajuća ovogodišnje Met Gale koja se smatra najvažnijim modnim događajem godine, zajedno uz Bad Bunnyja, Chrisa Hemswortha, Zendayu i Vogueovu Annu Wintour .

Gosti na svečanosti su mogli pogledati izložbu Instituta za kostim pod nazivom "Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode". Tema odijevanja za događaj u ponedjeljak bila je "Bašta vremena", zasnovana na kratkoj priči JG Balarda iz 1962. godine.

 

Kada je Vogue prvi put najavio temu ovogodišnje gale, opisao je kodeks oblačenja i prateću izložbu kao fokusiranu na "prolaznu ljepotu".

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...