Booty Building... Najbolje vježbe za savršenu stražnjicu!

 

vježbanje_stražnjica_vježbe-za-guzu_fitness

Nije tajna da bazični čučnjevi sagorijevaju višak na guzi. Problem je u tome što, ma koliko čučnjeva izveli, ova vježba djeluje samo na jednu grupu glutealnih mišića. Da biste postigli najbolje rezultate u najkraćem mogućem roku, najbolje bi bilo kombinovati vježbe za stražnjicu.

Postoji bezbroj varijacija na temu čučnjeva koje, ako se izvode u paketu, rezultiraju maksimalno dobrim efektom – najokruglijom okruglom, podignutom guzom. 🙂 Vježbe za stražnjicu koje vam predstavljamo donijeće vam više pobjedu na više frontova, a vaša zadnjica će izgledati savršeno!

 

Uz sve benefite koje fizička aktivnost generalno donosi, treba naglasiti i to da su, uz abdominalne i vratne, mišići gluteusa zaslužni za kičmu bez bolova i pravilno držanje tijela.

 

Dakle, pored okrugle guze bez celulita, dobićete i jaka, ravna leđa.

 

Naš prijedlog bio bi set vježbi koje je osmislila Chelsea Dornan, personalni trener iz New Yorka, a koje je modelovala i izvodi Brittany Perille Yobe, takođe certifikovani personalni trener i žena poznata po tome što na Instagramu ima više od milion pratilaca upravo zahvaljujući ovim vježbama i nestvarno izvajanoj zadnjici.

 

DOBA NEPRIRODNE MRŠAVOSTI JE OKONČANO, I NADAMO SE DA SE NEĆE VIŠE NIKADA “DOGODITI” MODNOM SVIJETU.

 

Ženstvene obline su dobile legitimitet, a naše je da ih samo malo zategnemo, što radi estetike, što radi funkcionalnosti tijela. Evo kako to izvodi Instagram fitnes zvijezda Brittany Perille Yobe:

 

1.Vježbe za stražnjicu: Most na jednoj nozi za čvrstu guzu
 2. Vježbe za stražnjicu: Bočno istezanje savršeno oblikuje mišiće vaše pozadine

3. “Crtanje duge” za podizanje stražnjice

4. Vježbe za zadnjicu: Unakrsni čučnjevi za savršen gluteus
5. Čučnjevi sa uzdignutim petama za podizanje guze
6. Udarci iz skleka za jačanje mišića zadnjice
7. Stojeći metronom za zatezanje stražnjice
8. Sumo čučnjevi za jačanje pozadine
9. Rasplesani čučnjevi za definisanu zadnjicu

Izdišite zrak pri naporu i držite mišiće napetim.

 

Za brzo vidljive rezultate, vježbe ponavljajte 45 sekundi do 1 minute (za svaku stranu), u 3 serije i postaćete opasna konkurencija kraljici guza sa instagrama – Brittany Perille Yobe.

 

Ova mlada žena je i sama nedavno postala mama, što predstavlja dodatnu motivaciju da i same izađemo iz rutine i ostvarimo zavidnu kondiciju.

 

Njene vježbe možete da nađete na: instagram.com/brittanyperilleee

(mamaklik)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...