Beauty tajne vizažistice Marine Mamić

  

Koliko je za dobar izgled šminke važna njegovana koža, a koliko je bitna pažnja koju posvećujemo uklanjaju make-upa s lica? Hrvatska kraljica make-up transformacija Marina Mamić upućena je u sve tajne svijeta ljepote, a kako je i sama imala problema s prištićima, za Ljepotu&Zdravlje otkriva koji su joj kozmetički proizvodi pomogli da transformira svoju kožu te koje je trikove za lijep izgled naučila u svojoj karijeri.

 

Marina Mamić hvaljena je vizažistica i make-up umjetnica poznata po nevjerojatnim transformacijama koje je u stanju izvesti na licu, a bilo da šminka u glamuroznom večernjem ili prozračnom dnevnom stilu, ili se pak pretvara u neku slavnu osobu, rezultat svakog njezinog looka apsolutno je besprijekoran.

marina_mamić_ljepota_njega-lica_make-up_vizažistica_look_šminka_puder_obrve_koža

Sa simpatičnom Marinom popričali smo o njezinoj osobnoj rutini ljepote, malim trikovima koje je naučila u svojoj karijeri, omiljenim proizvodima za njegu lica i savjetima koje bi predložila svima kojima je lijepa koža ultimativni cilj. Poznata vizažistica otkrila nam je kako izgleda njezin svakodnevni make-up look, ali i da bez linije NIVEA Derma Skin Clear, koja joj je pomogla da postigne zaglađen izgled kože, ne može zamisliti svoju rutinu njege.

 

Marina Mamić o prištićima, čišćenju lica i vlastitom pogledu na svijet ljepote

Draga Marina, Vi ste jedna od najpoznatijih hrvatskih stručnjakinja za make-up, koja nam je nebrojeno puta pokazala kako šminkanje može biti i više od dotjerivanja lica, i umjetnost i zabava. Kako ste se odlučili na taj poziv te što Vas i dan-danas najviše privlači njemu?

 

Taj poziv došao je nekako prirodno jer sam još kao mala pokazivala interes za umjetnost. Voljela sam crtati portrete pa sam, kad sam otkrila make-up, samo odlučila zamijeniti platna odnosno papir za lice. Make-up svijetu privukla me cijela ta ideja što se zapravo šminkom uistinu sve može postići.

 

Kako izgleda Vaš tipični make-up look za dan, a kako za posebne prigode? Volite li više šminkati sebe ili druge?

 

Moj svakodnevni make-up je vrlo jednostavan. Prije nanošenja make-upa volim odraditi skincare jer znamo da make-up ljepše sjeda na lice kad je lice njegovano i čisto. Zatim nanesem malo pudera, bronzera i rumenila, uredim malo obrve te nanesem maskaru i labello. Za posebne prigode si ipak dam malo više truda pa odradim full glam make-up. Uživam i u jednom i drugom, no ipak malo više volim šminkati samu sebe jer onda imam slobodu eksperimentirati i isprobavati dok se, kad šminkam druge, moram se više prilagoditi njihovim željama, osim ako mi ta osoba dopusti slobodu raditi što želim.

 

Znamo da je dobar make-up važan, a njegovana koža, koja je platno za svakog vizažista, još bitnija. Koji su Vaši ultimativni savjeti kad je njega kože u pitanju? Što biste, recimo, preporučili nekome tko za dva mjeseca ima važan event ili vjenčanje, a želi zablistati?

 

Uvijek volim curama koje me pitaju za savjet u vezi kože savjetovat da se raspitaju kod stručnjaka osobito ako je neki ozbiljniji problem u pitanju, no ako samo žele preporuku da se riješe prištića i održavaju čist ten, onda im preporučim proizvode iz linije NIVEA Derma Skin Clear te NIVEA Luminous630 serum protiv mrlja od akni.

 

Koji je Vaš osnovni savjet za dobro i kvalitetno skidanje šminke s lica?

 

Osobno šminku volim skinuti gelom za čišćenje lica, a ako mi ostane još malo maskare na očima, nju volim ukloniti micelarnom. Dva puta tjedno volim koristiti i piling kako bih dobro očistila pore.

 

Mnoge žene u tinejdžerskoj, ali i odrasloj dobi muku muče s prištićima i aknama, kao i s ožiljcima od istih. Jeste li i sami imali sličnih problema i kako ste im stali na kraj?

 

Nisam nikad imala problema s aknama, ali jesam s prištićima te ožiljcima od istih. Zna se i danas dogoditi da mi izbije koji prištić, ali puno rjeđe otkad koristim gore navedene proizvode iz NIVEA Derma Skin Clear linije pa mogu reći da su mi dosta pomogli u rješavanju tog problema.

 

Što biste preporučili mladima koji ulaze u svijet make-upa?

 

Preporučila bih da se ne boje eksperimentirati i isprobavati, da budu kreativni i odvažni. Možda kao i ja otkriju da su dobri u tome i da je to njihov poziv. Ali isto tako bih im preporučila da nakon šminkanja dobro očiste lice i da vode brigu o svojoj koži te da nikad ne idu spavati sa šminkom na licu. Bez obzira na to koliko su umorni neka uvijek nađu vremena za skidanje šminke i odrađivanje svoje skincare rutine.

 

Kako izgleda Vaša beauty rutina i bez kojih proizvoda ne odlazite na putovanja? Kad je micelarna vodica u pitanju – koju birate i kako ju koristite?

 

Kao što rekoh, moja beauty rutina dosta je jednostavna pa ni na putovanja ne nosim puno proizvoda. Ne odlazim na putovanje bez kreme za lice, olovke za obrve, maskare i labella. Što se micelarne vodice tiče, moja omiljena je NIVEA Energizing micelarna vodica s no rub formulom te uz tu micelarnu i blazinice brzinski skinem svoj make-up.

Postoji li neki trik za čišćenje lica za koji biste voljeli da ga baš svi znaju?

 

Pa kao što sam rekla, osobno nekako najbrže skinem make-up tako da lice istrljam gelom za čišćenje lica pa nakon toga ostatak uklonim micelarnom. Taj način mi oduzme samo minutu-dvije pa nisam još otkrila brži i učinkovitiji način od toga.

 

Brojni dermatolozi, ali i slavne osobe čijem se izgledu divimo, stalno naglašavaju koliko je važno svakodnevno nanošenje proizvoda sa zaštitnim faktorom, kako zbog zdravlja tako i zbog izbjegavanja prijevremenog starenja kože. Ipak, takvi proizvodi znaju biti teški i ostavljati bijeli trag. Koji je Vaš go-to proizvod sa zaštitnim faktorom, a čija tekstura ne ometa nanošenje i zadržavanje šminke na licu?

 

Slažem se apsolutno, čak i kad je vani oblačno, uvijek pazim na to da nanesem svoj zaštitni faktor. Dugo sam koristila NIVEA SUN Triple Protect, ali sam nedavno otkrila i NIVEA SUN Derma Skin Clear fluid. On osim što štiti kožu od sunca, preranog starenja i hidrira je, lagan je, ne začepljuje pore i brzo se upija. Također sprječava nepravilnosti te koži daje mat učinak, zbog čega ga znam koristiti i kao primer prije nanošenja make-upa. Zaštitni faktor iznimno je bitan, a na putu do lijepog tena dobar tonik i overnight krema mogu napraviti velike razlike.

Koju biste stranu zvijezdu izdvojili po make-up lookovima koji Vas baš uvijek osvoje?

 

Angelina Jolie jedna je od tih zvijezda koje nose make-up kakav se meni sviđa, lagan i prozračan. A kad je u pitanju neki glam, onda mi se sviđa make-up kakav nosi J Lo.

 

Koji Vam je od aktualnih trendova najdraži, a za koji biste ženama preporučili da ga izbjegnu u širokom luku?

 

Sviđa mi se to što se prirodan, prozračan make-up vraća u modu, kojim se zapravo samo ističe prirodna ljepota. Također mi se sviđa i to što se više pozornosti počelo obraćati na obrve, koje, po meni, najviše mogu utjecati na izgled. Nisam osoba koja će nekome govoriti što izbjegavati, smatram da bi svatko za sebe trebao moći procijeniti što mu je dobro, a što nije. Ono što se meni možda nikako ne sviđa, drugome se recimo može jako svidjeti.

 

I za kraj, koja ćemo tri beauty proizvoda baš uvijek naći u Vašoj torbici?

 

Puder u prahu za setiranje make-upa i spužvicu za nanošenje istog, olovku za obrve te nježni roskasti ili nude ruž, ili sjajilo.

(ljepotaizdravlje)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...