Savjeti za žene iznad 40.: Kako izbjeći greške u šminkanju?

 

šminka_make-up_ruž_žene_50te_ljepota_savjeti_puder_sjenilo_eyeliner

Kako se našminkati nakon 40-e godine? Promijenite način na koji stavljate eyeliner, olovku za usne i rumenilo pa ćete se podmladiti u dva poteza.

 

Nije tako lako promijeniti navike šminkanja, osim možda onim ženama kojima je šminkanje pravi hobi. Većina ljudi radije se prepusti rutini, brzo nanese uobičajene proizvode svako jutro i posveti se uobičajenim poslovima.

 

Savjeti influenserice Mindy Jean na Instagramu popularni su upravo zato što ne zahtijevaju velike promjene.

 

Sad je pokazala kako možete postići podmlađeno lice istom olovkom za obrve, olovkom za oči i olovkom za usne. Popularna blogerica odlučila je učinkovitim poređenjem pokazati kako male promjene mogu dati impresivne rezultate.

 

Na lijevoj strani lica olovkom za oči iscrtala je crnilo dužinom gornjeg kapka, a vanjski ugao obrva malo je povukla. Nasuprot tome, na desnoj strani lica obrva je blago podignuta, a olovka za oči na kapku je nešto duža.

 

Rumenilo je također nanosila na različite načine - na lijevi obraz, na jagodičnu kost koja se jasno ističe kada se smiješimo, a na desni malo više prema oku.

 

Na kraju je na usnama primijenila dobro poznati trik koji imitira efekt filera za 'ruske usne' - olovkom se iscrtava samo središnji dio, a krajevi usana namažu se isključivo karminom. Tako će sve fine bore oko usana biti manje vidljive.

 

Mindy Jean je na kraju video snimka pokazala koliko joj se razlikuju lijeva i desna strana lica - njeni fanovi kažu da desna strana izgleda mlađe i svježije

(radiosarajevo)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO