Odmor u netaknutoj prirodi: Chocolate Village, slatko selo Slovenije

 

CHOCOLATE-VILLAGE_GLAMPING_SLATKO-SELO-SLOVENIJE_SLOVENIJA_putovanja_zima_odmor_relax_magazin_zabava

Chocolate Village je glamping resort u susjednoj nam državi, a posebno ga je atraktivno posjetiti tijekom zimskih mjeseci

 

Slovenija skriva prave bisere prirode – od Alpa, preko brojnih vinograda, pa sve do atrakcija kao što su imanja s alpakama ili pak predivno uređene šetnjice među krošnjama borova. Ideja za izlet u susjednu nam planinsku zemlju nikad ne nedostaje, a danas vam donosimo još jedan prijedlog. Radi se o ideji za posjet takozvanom najslađem selu Slovenije, odnosno glamping resort Chocolate Village koje se nalazi na međunarodnoj Dravskoj biciklističkoj ruti, udaljenoj svega pet kilometara od pohorske žičare, najvećeg slovenskog skijališta!

Iako je ovo čokoladno selo odlično odredište za vikend izlet tijekom cijele godine, posebno je lijepo zimi, kada ga okruži snijeg, a šetnje obližnjim planinama poprime dojam ulaska u neko snježno kraljevstvo. Dakle, kao što smo rekli, Chocolate Village je glamping resort smješten u slikovitom okruženju Parka prirode Natura 2000, uz rijeku, u kojem se sve vrti oko čokolade. Ljubitelji čokolade mogu birati između čokoladnih masaža, Teta Frida’s Chocolate Cafea sa sto posto prirodnim desertima i sladoledom od čokolade te posebnih radionica na temu čokolade.

Sam resort se smjestio uz rijeku, između slikovitih brežuljaka, a možete birati između kućica koje se nalaze među krošnjama drveća ili pak onima na vodi. Tri vrste glamping kućica prigodno nose nazive po tri različita vrsta kakaovca – Forastero, Criollo ili Trinitario. Kako bi cijela tematika čokolade bila upotpunjena, ovaj se resort smjestio na pet koraka od prave pravcate tvornice čokolade, pa se zrakom stalno širi neodoljivi miris tog mnogima najdražeg slatkiša.

Najviše su nas se dojmile svojim dizajnom glamping kućice Criollo, koji je inače najrjeđi te najprestižniji kakaovac svijeta. Ove su kućice smještene među krošnjama drveća te iz njih puca spektakularan pogled na šumu – dok ležite u krevetu! Imaju i lijepu panoramsku terasu te ako odsjednete u njima zaista imate dojam da ste posve uronjeni u prirodu. Osim ovih ‘visećih’, lijepe su i kućice smještene na vodi, odnosno jezercu u kojem se tijekom ljetnih mjeseci možete čak i okupati te tako osvježiti.

 

Što se tiče samog čokoladnog ‘programa’ ovog glamping sela, ono vam nudi da se na jedan dan pretvorite u čokoladnog majstora te sami pokušate izraditi čokoladu ili da pak sudjelujete u degustacijama delicija na bazi čokolade. Uz tu su vam dostupni i spa čokoladni tretmani poput masaža i kupki, kao i cijele selekcije vrućih čokolada s raznim dodacima okusa – kako bi se uz pogled na snijeg i predivne šume grijali slatkim gutljajima i maksimalno uživali.

(jolie)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO