Značaj posljednjeg punog mjeseca 2023. godine

 

2023_ASTRO_ASTROLOGIJA_DECEMBAR_HOROSKOP_ISCJELJENJE_LIFESTYLE_MAGAZIN_PUN-MJESEC

Dana 26. decembra doživljavamo posljednji pun mjesec u ovoj godini, a on će obasjati nebo u znaku Raka, obećavajući značajno oslobađanje energije prije nego što se godina završi. Ovo oslobađanje emocionalnog tereta koji nosimo od početka 2023. godine imaće korisne efekte, omogućavajući nam da zakoračimo u novu godinu s pozitivnim duhom i snagom.

 

Pun mjesec će olakšati naša srca, omogućavajući nam napredak u ostvarivanju planova i otvarajući vrata otvorenijem emotivnom stanju.

 

Puni mjesec se javlja svakih 29,5 dana na kraju lunarnog ciklusa, predstavljajući trenutke oslobađanja i prilike za iscjeljenje prošlosti. Ovaj puni mjesec označava završetak priče koja je počela s mladim mjesecom u Raku 28. juna 2022. godine, prelazeći iz ljeta u zimu. Jupiter, aspektirajući Mjesec 2022. godine dok je bio u Ovnu, pojačao je našu osjetljivost i emotivnost. Razmišljanje o projektima i odnosima uticajnim tokom mladog mjeseca u junu 2022. može nam pružiti uvid u priče koje sada zaključujemo i rješavamo.

 

Ovo je vrijeme za introspekciju, samorefleksiju i otpuštanje prošlosti. Tokom ovog punog mjeseca, mogli biste doživjeti navalu nostalgije i osjetiti potrebu da se vratite na prošla sjećanja. Neophodno je prihvatiti ove emocije i iskoristiti ih kao priliku za rast i samootkrivanje. Pun mjesec u Raku takođe naglašava važnost žrtvovanja i oslobađanja, omogućavajući vam da prekinete veze sa starim kako biste napravili mjesta za novo.

 

Ovaj puni mjesec usko je povezan s retrogradnim Jupiterom u Biku i Saturnom u Ribama, dok se Crni mjesec Lilit, smješten u Djevici, spaja s njim, pružajući dodatnu snagu. S prisustvom više planeta i asteroida, možemo intenzivirati svoje emocije i osloboditi se negativnih osjećaja i frustracija. Saturn će nam pomoći u procesu oslobađanja od tereta koji nam više ne služe, dok Lilit potiče da damo prioritet vlastitim potrebama bez obzira na tuđa mišljenja.

 

Da bismo izbjegli ponovljene frustracije, važno je učiti iz prošlih grešaka i koristiti ta iskustva za napredak. Ovo može biti vrijeme za rješavanje sukoba s drugima i prebacivanje energije kako bismo postigli zatvaranje. Istog dana, Hiron se okreće direktno u Ovnu, završavajući svoj mjesečev hod započet 23. jula. Hiron, “iscjelitelj koji nije mogao izliječiti,” potiče nas da se suočimo sa svojim bolom, što nam omogućava da evoluiramo ka višem stanju.

 

Pun mjesec u Raku predstavlja priliku da iskoristimo snažne emocije kao katalizator za transformaciju naših života. Iako energija može varirati, važno je promijeniti perspektive i osloboditi se ljutnje kako bismo napredovali bez tereta iz prošlosti. Ovaj puni mjesec donosi osjećaj olakšanja, omogućavajući nam novi početak u 2024. godini. Stoga je ključno iskoristiti ovaj period kako bismo se oslobodili emocija iz proteklih 18 mjeseci i koračali prema ispunjenijem i slobodnijem životu.

 

Kako se godina bliži kraju, odvojite trenutak da prepoznate značaj ovog punog mjeseca i iskoristite ga kao priliku da razmislite o svom ličnom rastu i uspomenama koje su vas oblikovale.

 

Ovan

Decembarski pun mjesec u Raku osvjetljava najličniju tačku na vašem grafikonu, što znači da ćete osjećati mnogo više nego što ste spremni da priznate. Uprkos tome što vam nije prijatno u svojoj ranjivosti, vjerovatno je najbolje da mahnete svojom bijelom zastavom umjesto da činite sve što je u vašoj moći da zadržite to marsovsko odijelo oklopa. Ne možete poreći flešbekove koji su živi i dišu u vašem emocionalnom pamćenju i podsvijesti. Zašto se mučiti da se opirete? Tradicije koje ste stvorili odraz su vrijednosti usađenih u vaše srce, čak i one koje su možda nastale na mjestu boli. Izgradili ste stabilan dom u sebi i oko sebe, a ovo je razlog više za slavlje.

 

Bik

To što ste fiksni zemljani znak može objasniti zašto ste tako izvanredno suzdržani, ali ne možete sve zadržati za sebe. Dok mjesec lebdi nad vašom trećom kućom komunikacije i najbližim krugovima, sve od vaših misli do vaših razgovora biće opterećeno energijom emotivnog punog mjeseca u Raku. Ako imate pomiješane emocije u vezi s rodbinom ili se borite da se pozabavite konfliktnim sistemima vjerovanja, smatrajte da je ovo prilika da kažete svoju istinu i obavite dugo očekivani razgovor sa voljenom osobom. Uz podršku izdašnog Jupitera koji svjetluca kroz vaš znak, vaše novootkrivene vrijednosti su utemeljene i podržane.

 

Blizanci

Nemojte zaboraviti posvetiti dodatno vrijeme brizi o sebi i razvijanju ljubavi prema sebi. Konačno, sami ste izgradili svoj put do visina, stvarajući sigurno utočište koje s pravom možete nazvati vlastitim, pogotovo kada se prisjetite mladog mjeseca u Raku 17. jula kao početka vašeg putovanja. Emocionalno, financijski, pa čak i estetski, puni mjesec u decembru stavlja svjetlo reflektora na vaše napore i cjelokupni plod vašeg rada, što prirodno utiče na vaš osjećaj vlastite vrijednosti. Ako se suočavate s neugodnim razgovorima u vezi s vašim odnosom s voljenom osobom, ne zanemarujte ovaj trenutak potpune obnove, posebno one situacije koje nisu konstruktivne za očuvanje vaše emocionalne stabilnosti. Ne zaboravite da je Merkur i dalje u retrogradnom hodu.

 

Rak

Vaše srce je ispunjeno pod uticajem punog mjeseca u vašem znaku. Ako se suočavate s preplavljujućim emocijama, nema razloga da ih zadržavate unutar sebe. Naprotiv, ovo je vrijeme kad će emocije izroniti na površinu, uključujući one koje možda do sada niste sebi priznali. Ako ste nekad osjetili zanemarivanje ili apatiju od strane drugih, ovaj pun mjesec može djelovati kao pokretač i ljekovit proces. Doživljavanje osjećaja pripadnosti, okruženi voljenim osobama, može imati gorko-sladak okus. Neki bi to opisali kao duboku čežnju i nostalgiju za prošlim vremenima koja možda nikada niste doživjelio. Slavite svoj put i pogledate odakle sve kreće. Biti prisutni u sadašnjem trenutku može biti iznimno korisno.

 

Lav

Možete pokušati pobjeći, ali istina vas neće zaobići. Postoji samo određena količina emocija koje možete potisnuti ili gurnuti pod tepih, posebno kad se sva radost i bol koje ste iskusili zadrže u dubinama nesvjesnog. Pun mjesec u Raku osvijetliće dvanaestu kuću privatnosti, predaje, samosabotaže i nesvjesnih obrazaca koji traže samoću. Iako ste poznati po izražavanju svojih osjećaja, dopuštanje emocijama da teku može biti lakše reći nego učiniti. Ipak, ovo je prilika za iscjeljenje. Samopouzdanje koje vam pružaju vaši nebeski vladari, Jupiter i Saturn, može pomoći da se posvetite ovom procesu. Možete žaliti za prošlim stvarima, ali nemojte zaboraviti cijeniti ono što ste stekli u tom procesu.

 

Djevica

Praznici su izvrsno vrijeme za druženje s najmilijima, a decembarski pun mjesec aktivira jedanaestu kuću prijateljstava, društvenih veza i mreža. To je prilika da slavite dugogodišnje prijateljstvo koje je postalo poput porodice. S druge strane, možete primijetiti da se s nekom zajednicom ili grupom ljudi s kojima ste se ranije povezivali, više ne osjećate povezano. Odluka o uspostavljanju novih tradicija ili prekidu veza s ovom zajednicom može biti teška, ali intuitivna odluka o kretanju naprijed može biti vaš vodič. Razgovori na kućnom frontu mogu biti dinamični, pa pokušajte izbjeći zamke retrogradnog Merkura.

 

Vaga

Vaš sjaj ne može se zanemariti pod punim mjesecom. Iako ćete sigurno privući pažnju na svoj vrhunac, pun mjesec može takođe donijeti puni krug u profesionalnim projektima ili karijeri. Važno je napraviti korak unazad i razmotriti da li je vaš trenutni put u skladu s vašim vrijednostima, tradicijama i emocionalnim temeljima. Ženska autoritativna figura ili važan roditelj može odigrati ključnu ulogu u ovom trenutku. Partnerstvo takođe može doći u prvi plan, ali može doći do sukoba u vezi s finansijskim vrijednostima i sistemima vjerovanja. Sukobi su gotovo neizbježni, ali vaša šarmantna diplomatska strana može doći do izražaja.

 

Škorpija

Ništa ne bi trebalo ostati nepromijenjeno, ali vaš lični napredak odražava vaš duhovni rast. Kada se prisjetite ranih iskustava, razmislite o tome kako se vaš doživljaj doma i porodice promijenio tokom godina. Pun mjesec u Raku dodiruje vašu devetu kuću samoproučavanja, donoseći nove perspektive u pravom trenutku za novo poglavlje. Odluka o obnavljanju veze može biti posljedica ove lunacije, uz to da postanete glasniji u izražavanju svojih potreba i želja u budućnosti. Nema savršenog puta, pa se nemojte obeshrabriti ako stvari ne idu prema planu. Sve će doći na svoje mjesto.

 

Strijelac

Dijeljenje je briga, čak i kad nemaš volje dijeliti. Pronalaženje kompromisa s važnom osobom može biti emocionalni okidač pod decembarskim punim mjesecom, koji osvjetljava vašu osmu kuću intimnosti i energetskih razmjena. Ako postoji neravnoteža ili nepravda u vašim odnosima s porodicom, posljedice će se osjetiti. S podrškom vaših nebeskih vladara, Jupitera i Saturna, imaćete samopouzdanja da se posvetite ovoj novoj stvarnosti i postavite temeljna pravila za napredak. Razmislite prije nego što kažešte nešto što bi moglo izazvati žaljenje, jer retrogradni Merkur može loše uticati na komunikaciju.

 

Jarac

Zajedništvo je ključno u ovom trenutku. Ako vam nedostaje neko drag, ili razmišljate o novom partnerstvu, pun mjesec u Raku donosi naglasak na sedmoj kući veza, druženja i drugih partnerstava. Mogli bi osjećati unutrašnje sukobe zbog miješanja poslovnog i privatnog života, posebno u vezi s nekim ko ima utjecaj na temelje vašeg života. Iako će logika vjerojatno prevladati, slijediti svoje srce i djelovati iz ljubavi može biti ispravan put.

 

Vodolija

Detoksikacija nakon praznika ne mora se uvijek svesti na dijetu. Vaše mentalno zdravlje je u fokusu pod decembarskim punim mjesecom u Raku, što znači da je važno obratiti pažnju na ono što privlači vašu pažnju u vezi s vašim mentalnim, fizičkim i duhovnim blagostanjem. Budući da mjesec osvjetljava vašu šestu kuću zdravlja, budite pažljiv prema tome šta unosite u svoje tijelo i kako to utiče na vašu prehranu. Razmišljanje o svakodnevnim obavezama i opštem blagostanju takođe je bitno, zato razmislite o tome što bi moglo doprinijeti vašem najvećem dobru.

 

Ribe

Novi skup vrijednosti i uvjerenja može uticati na vaše iskustvo radosti tokom praznične sezone, jer pun mjesec u Raku ističe vašu petu kuću ljubavi, kreativnih projekata i samoizražavanja. Iako su protekli mjeseci bili izazovni, sada počinjete vidjeti plodove svog rada. Iznenadna spoznaja može potvrditi emocionalno iskustvo koje ste nekad zaključali u svom srcu. Dopustite tim trenucima da služe kao učenje i pruže vam potrebnu validaciju.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...