Recept za rum kolačiće koji će biti glavni ljepotani na blagdanskom stolu

 

recept_desert_kolač_božić_rum

Božićni i novogodišnji blagdani nezamislivi su bez sitnih kolača, oni svečanu trpezu čine još privlačnijom i posebnijom. Čoko rum kolačići idealni su za sve vrste slavlje, pa tako i za Božić i Novu godinu, a naročito će oduševiti ljubitelje ruma i čokolade.

 

Recept za prekrasne čoko rum kolačiće pronašli smo kod food blogerice Milene iz Banje Luke koja svoje slatke i slane recepte objavljuje pod nazivom my.mili.cake.

 

Recept za čoko rum kolačiće jedan je od najpopularnijih na Mileninu Instagramu, što i ne čudi jer ti su kolačići raj i za nepce i za oči, pa će blagdanski stol i dodatno uljepšati.

 

Sastojci (za 45-50 komada):

·       500 g mljevenog keksa

·       100 g pečenog mljevenog lješnjaka

·       125 g maslaca (sobne temperature)

·       70 g šećera u prahu

·       2 vrećice rum šećera

·       1/2 bočice arome ruma

·       50 g čokolade u prahu

·       1,7 dl (do 1,9 dl) soka cijeđene naranče

 

Čokoladni ganache:

·       200 g mliječne čokolade

·       1 dl slatkog vrhnja

 

Još potrebno:

mljeveni keksi

mljeveni pečeni lješnjaci

 

Priprema:

Pripremite prvo ganache. U odgovarajućoj posudici mliječnu čokoladu izlomite na manje komade i prelijte slatkim vrhnjem. Zagrijavajte na umjerenoj temperaturi uz miješanje da se sva čokolada otopi. Smjesu prohladite.

U mljeveni keks dodajte lješnjake, maslac, šećer u prahu, rum šećer, aromu ruma i čokoladu u prahu te promiješajte. Količina soka cijeđene naranče ovisi o vrsti keksa koji koristite, zato sok dodajete postupno kako ne biste previše razrijedili smjesu. Zamijesite jednoličnu smjesu rukama da se svi sastojci povežu.

Za formiranje kolačića koristite okrugli kalup omjera 4 cm. Za jedan kolačić potrebno je oko 20 g smjese. Smjesu utisnite u kalup i poravnajte, a na sredini kolačića dok je još u kalupu, pomoću bočice arome ruma napravite udubljenje.

Formirane kolačiće uvaljajte u mješavinu mljevenog keksa i mljevenog pečenog lješnjaka. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.

Čokoladni ganache (ako se previše stisnuo malo zagrijte kako biste lakše punili kolačiće) prebacite u slastičarsku vrećicu, odrežite vrh i svaki kolačić napunite čokoladnom filom. Kolačiće čuvajte poklopljene na sobnoj temperaturi.

Još Mileninih recepata pronađite na Instagramu na profilu my.mili.cake, a isprobajte i druge recepte za blagdanske kolače, kekse i torte.

(zadovoljna)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...