3 rečenice koje trebate izgovoriti sebi svaki dan

  

sreća_život_psiha_tolerancija_journal

Ohrabriti druge je često lak zadatak, posebno ako ste jaki na riječima i imate vrlo visoku sposobnost empatije. Podrška dragih ljudi svima puno znači i daje dodatni vjetar u leđa za daljnju borbu sa životnim izazovima.

 

No, što je s vama samima? Što kada se nađete u začaranom krugu umora, iscrpljenosti, demotivacije i neostvarenih snova, a nemate nikoga kraj sebe tko vas može potaknuti da podignete glavu iznad površine? Potonuti nikada nije bila opcija, ali mali dnevni podsjetnici koji pozivaju na optimizam i tjeraju vas na ljepše i vedrije sutra ponekad mogu biti od velike pomoći.

 

Upravo zato vam donosimo nekoliko izjava koje možete sami sebi reći svaki dan i ne čekati moment u kojem će vas sve težine svijeta preplaviti. U tom trenu možda će vam biti puno teže ustati, ali uz ove rečenice svaki dan, zasigurno ćete puno napraviti za svoje samopouzdanje, emocije i vjeru u sebe. Istražite naše motivacijske rečenice i ukoliko vam se svide, prepišite ih na post it papiriće veselih boja te ih zalijepite na mjesto na kojem ćete ih često moći vidjeti i podsjetiti se koliko je važno vjerovati sebi i u sebe.

 

Zahvalan/a sam što i danas imam zdravlje i mogućnost ustati iz kreveta kako bih mogao/la krenuti u ostvarivanje svojih snova

 

Koliko se samo puta u danu nađemo pred raznim zidovima koji nam ne daju disati i donose ograničenja uz koja nam se čini kako bismo najradije iskočili iz vlastite kože! Međutim, upravo ti izazovi i prepreke trebali bi biti dodatna motivacija za ne odustajanje i daljnju borbu prema vlastitim ciljevima. Za bolji fokus i smireniji um tijekom dana te za bolje nošenje sa svim tim izazovima o kojima pričamo, započnite svoj dan uz duboku zahvalnost. To će vam pomoći u otkrivanju svjesnosti da ste sposobni za sve što poželite!

 

Želim raditi na sebi jer nitko nije savršen.

 

Svakodnevno smo suočeni s brojnim kritikama, što na privatnom, što na profesionalnom, poslovnom planu. Kritike čine mnogo štete našem samopouzdanju i volji za napredak ukoliko postavke u našoj glavi nisu postavljene kako treba. Postaviti ih možete uz svjesno priznanje da nitko nije savršen te uz iskrenu želju za dodatnim radom na sebi koji će vam garantirano omogućiti napredak na raznim životnim poljima. Živimo u mreži isprepletenoj brojnim nesavršenostima koje su posebne baš takve kakve jesu i takve tvore jedan jako divan produkt – savršenstvo skriveno u različitostima i u priznanju da smo slabi, ali jednako voljni za svakodnevnim jačanjem i usavršavanjem.

 

Ponosan/a sam sam na sebe.

 

Kada učinite nešto s čime ste izrazito zadovoljni, pohvalite sami sebe! Vi to apsolutno zaslužujete! Takvim pohvalama omogućavate sami sebi posebnu vrstu rasta i samoostvarenja koje ćete samo vi moći razumjeti.

(slowliving)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...