Tri razloga zašto ponedjeljak možemo i voljeti

 

ponedjeljak_slowliving_planiranje_život

Uopće se ne možemo točno sjetiti kada je točno ponedjeljak dobio etiketu najgoreg dana u tjednu. Ponedjeljak je kriv za sve ljude koji ustanu na lijevu nogu, za sve nezgode koje se dogode na putu do posla ili ako naša koncentracija nije na nivou. A ako se, ne daj Bože, spoje još i ponedjeljak i loše vrijeme, onda smo svi kolektivno lošeg raspoloženja i ne damo se niti pokušati uvjeriti da može biti ikako drugačije. Ponedjeljak smo odlučili mrziti i on je tu samo zato da bude užasan.

 

Ipak, bilo bi dobro stati na loptu, prestati dramiti i razmisliti je li taj jadni ponedjeljak zaista predodređen da uvijek bude loš, ružan, kriv i sve ostalo negativno čega se možemo sjetiti. Mi smo se potrudili razmisliti koji su razlozi uz koje možemo stati u njegovu obranu. Usudili smo se čak i otići korak dalje i ponuditi činjenice koje dokazuju da ponedjeljak može biti itekako simpatičan.

 

NOVE MOGUĆNOSTI

 

Zašto ne bismo ponedjeljak gledali kao poligon za stvaranje novih priča i mogućnosti koje nam mogu u potpunosti obilježiti cijeli tjedan u pozitivnom svjetlu! Nema boljeg osjećaja nego se lijepo odmoriti za vikend, napuniti baterije i odlučiti ustati s osmijehom na licu. Prigrlite prilike koje donosi novi tjedan, vjerujte da i taj omraženi i depresivni dan itekako može donijeti mnogo toga lijepoga.

MALE MUDROSTI

 

Samo ako odlučite da to želite, iskoristit ćete svježinu ponedjeljka i napraviti većinu težih zadataka koji vas očekuju u tjednu. To znači da će vam ostatak tjedna proći puno lakše, jednostavnije i što je najvažnije, bez nepotrebnog stresa i jurenja rokova. Ponedjeljak može puno toga nositi na svojim leđima. Zašto to ne usmjeriti u svoju korist?

VRIJEME ZA PLANIRANJE

 

Nema boljeg dana za planiranje i maštanje od ponedjeljka. Tko kaže da baš morate biti raspoloženi za šestu brzinu i visoku razinu motivacije i produktivnosti? Opustite se, napravite popis zadataka za novi tjedan, popijte veliku šalicu kave i krenite lagano u tjedan. I ono najvažnije – ne zaboravite osmijeh!

 

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić / Slowliving

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...