Na Netflix je stigla šesta sezona hit serije 'Kruna': Donosimo sve poznate detalje!

  

britanska-kraljevska-obitelj_britanska-kraljica_dramska-serija_Kruna_Netflix_serija_the-crown

Na radost brojnih obožavatelja, šesta i ujedno posljednja sezona planetarno popularne serije Kruna (The Crown) ovih dana stigla je na streaming platformu Netflix. Prve četiri epizode puštene su u četvrtak 16. studenog, dok će ostalih šest svjetlo dana ugledati 14. prosinca. Dok je peta sezona obuhvatila neke od najvećih skandala britanske kraljevske obitelji – među kojima je i dramatični razvod princa Charlesa i princeze Diane, šesta sezona bavi se posljednjim tjednima života neprežaljene britanske princeze i one koji su je pogledali nije ostavila ravnodušnima…

 

Šesta i posljednja sezona vrlo gledane Netflixove serije Kruna, koja se bavi britanskom kraljevskom obitelji, ugledala je svjetlo dana, a prve epizode puštene na straming platformu već bilježe razne reakcije.


Peta sezona završila je rastavom Princa Charlesa i Princeze Diane, stoga šesta sezona nastavlja na njihovo prvo ljeto kao rastavljen par. Prvi dio bavit će se mjesecima prije Dianine smrti, ali i posljedicama koje je njezin odlazak ostavio na svijet i članove kraljevske obitelji.

Nakon što su prve četiri epizode puštene na Netflix, kraljevski stručnjaci za Daily Mail dotaknuli su se nekoliko kontroverzi i izmišljenih detalja, među kojima je, između ostaloga i još uvijek misteriozna smrt princeze Diane, koja je poginula u prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997. godine.

 

Iako taj tužni događaj nije izravno prikazan na ekranu, oba se stručnjaka slažu da, iako je šokantan, nije napravljen s lošim ukusom.

 

Prva epizoda nastavlja s prikazom svađe unutar kraljevske obitelji oko toga hoće li kraljica prisustvovati proslavi 50. rođendana Charlesove nove partnerice Camille ili ne. Tu je i optužba na račun princeze Diane da je odvela prinčeve Williama i Harryja u Saint-Tropez u Francuskoj, na poziv vlasnika Harrodsa Mohameda Al-Fayeda.

Stručnjaci Robert Hardman i Natasha Livingstone za Daily Mail istaknuli su da su te sage potpuno izmišljene, s ciljem stvaranja poveznice između kontroverze s princem Harryjem i vojvotkinjo Meghan Markle.

 

S druge strane, u narednim epizodama očekuje se još veći broj kontroverzi, no neke situacije ipak su vjerno prikazane – poput Dianine romanse s Al-Fayedovim sinom Dodijem.

Kada je riječ o obožavateljima, Daily Mail prenosi da je većina gledatelja ostala shrvana nakon epizode u kojoj Diana Spencer tragično umire. ‘Upravo sam završio prvi dio posljednje sezone ‘Krune’  i u suzama sam. Dajte Elizabeth Debicki sve nagrade’, komentirao je jedan obožavatelj.

 

Zbog osjetljivosti točan trenutak Dianine smrti nije prikazan, ali postoje kontroverzne scene u kojima Charles nježno razgovara s njezinim duhom u kabini kraljevskog zrakoplova dok prati prijevoz njezina tijela od Pariza do Londona, i slična scena kada se kasnije prikazuje i kraljici.

(coverstyle)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...