Šest biljaka za jesen koje će upotpuniti vrt, balkon i dom

 

zvjedan_hortenzija-jesenska-ruža_dalija_ciklama_aster_jesen_cvijeće_dom_vrt_jesensko-cvijeće

Jesen je sezona koja donosi prekrasne promjene u prirodi, a jedan od najupečatljivijih načina na koje se to manifestira su jesenske biljke.

 

Ako volite jesen kao i mi, veliki dio njih su i prekrasne biljke u bojama koje apsolutno upotpunjuju svaki vrt, balkon ili kutak doma.

 

Svaka od biljaka posebna je na svoj način, a isto tako svaka zahtijeva svoju vrstu održavanja. To je izuzetno bitno proučiti prilikom (ili čak prije) kupnje kako biste znali da kupujete onu koja odgovara uvjetima u kojima je planirate držati.

 

Zavirite u naš popis i proučite čak šest biljaka i cvijetova koji se izdvajaju svake jeseni svojim bojama, oblicima i mirisima.

 

Ciklama

Ciklama je prekrasan cvijet poznat po svojim šarenim laticama i ugodnom mirisu, a dolazi u različitim bojama, uključujući bijelu, ružičastu, ljubičastu i crven.

 

Ciklama često cvjeta tijekom jesenskih mjeseci, od rujna do studenog, ovisno o sorti i uvjetima rasta.

 

Da biste održali ciklamu zdravom tijekom jeseni, osigurajte joj dovoljno svjetla, umjereno zalijevanje i izbjegavajte da joj korijeni ostanu u vodi kako biste spriječili truljenje korijena.

 

Krizantema

Krizanteme su poznate po svojem jesenskom cvjetanju.

 

Cvjetovi često dolaze u različitim oblicima i bojama, uključujući bijelu, žutu, narančastu, ljubičastu i crvenu, što ih čini idealnim za ukrašavanje jesenskih vrtova i aranžmana.

 

Krizanteme su prilično otporne na hladnoću i mogu podnijeti niže temperature, što ih čini idealnima za ovo vrijeme.

 

Jedino je bitno da osigurate dovoljno sunčeve svjetlosti, redovito zalijevanje i uklanjanje uvenulih cvjetova kako bi se potaknulo daljnje cvjetanje.

 

Dalija

Dalije su poznate po svojim cvjetnim oblicima, veličini i boji. Mogu se naći u gotovo svim bojama, kao i   u različitim oblicima.

 

Dalije često cvjetaju tijekom kasnog ljeta i jeseni, a njihovo cvjetanje može potrajati sve do prvih mrazeva, a nesumljivo su nam jedan od dražih cvjetova zbog svog izgleda.

 

Hortenzija

Hortenzija, često nazvana i “hidrangea”, je cvijet kojeg ćete prepoznati po velikim i bujnim cvatovima.

 

Boje cvjetova variraju od bijele, roza, plave, ljubičaste, do crvene, ovisno o sorti i pH vrijednosti tla. Hortenzije zahtijevaju dobro drenažno tlo i redovito zalijevanje kako bi cvjetale obilno, a idealne su za ukrašavanje vrtova, terasa i vrtnih terena zbog svog prekrasnog izgleda.

 

Hortenzije su otporne na hladnoću i često preživljavaju zimu na otvorenom pod određenim uvjetima.

 

Kozmos

Kozmosi su jednostavni za uzgoj i često se koriste u vrtovima kao lako održavane biljke, a obično cvjetaju od ljeta pa sve do kasne jeseni.

 

Aster (Zvjezdan)

Asteri, često nazivani i Zvjezdanima, su prepoznatljivi cvjetovi po svojim karakterističnim cvatovima s malim, zvjezdastim cvjetovima. Često cvjetaju u kasnoj ljetnoj i ranoj jesenskoj sezoni, a dobri su u kombinaciji s drugim jesenskim cvjetovima poput krizantema, kadulje i zimzelenih biljaka.

(ljepotaizdravlje)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...