Obojite jesen monohromatskom ljubičastom

 

Kada pomislimo na jesenju modu, prva asocijacija su prigušene i zagasite boje, ali odličan je način tmurne jesenje dane razbiti monohromatskim ljubičastim izgledom i na taj način obojiti dodatno jesen.

 

Pomalo čudno, s obzirom na to da je ljubičasta obično rezervisana za proljeće, ali krajnje je vreme da ova boja dobije svojih pet minuta i kada je jesen u pitanju.

JEDNOBOJNE-KOMBINACIJE_JESEN_LIFESTYLE_MAGAZIN_LJUBIČASTA-BOJA_MODA_MODERNO_MONOHROMATSKI-IZGLED 

Naš omiljeni dio ovog monohromatskog izgleda je da nije nužno držati se jedne nijanse.

 

Ako se tvoj izbor odjeće često sastoji od tamnijih boja, umjesto njih možeš koristiti tamno ljubičastu i biti u trendu. Slična je estetika, ali sa manje gotike. Ključ za ovaj monohromatski izgled je da svaki komad bude relativno u istom rasponu nijansi.

 

Kako bi izgled bio zanimljiviji, poigraj se različitim teksturama i materijalima. Pantalone od umjetne kože izgledaju sjajno na svima, a posebno će ove jeseni biti u trendu one visokog struka. Budući da su prilično upečatljive, odaberi jednostavan gornji dio da upotpuniš svoj izgled. Sva pažnja biće usmjerena na pantalone, a bazični gornji dio pružiće cjelodnevnu udobnost.

 

Samo zato što je izgled monohromatski ne znači da ne možeš dodati šarenila koje će razbiti ljubičaste nijanse, ali neće ugroziti monohromatsku estetiku.

Nikada ne možeš pogriješiti sa odjećom koja se sastoji od bazičnih stvari. Odličan za ležernije i opuštenije varijante, ali uz odgovarajuće dodatke, definitivno tvoj izgled može podići na jedan viši nivo.

 

Ako želiš uzbudljiviji ljubičasti monohromatski izgled, predlažemo kombinovanje i uparivanje različitih uzoraka. Kombinovanje uzoraka može izgledati zastrašujuće, jer niko ne želi napadan i preopterećen izgled, ali zadržavanje svega u istoj porodici boja sve čini mnogo lakšim za oči.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...