Šta vaš omiljeni miris govori o vama

 

minimagazin_zabava_karakter_cvijeće

Da li više volite miris svježeg limuna ili opuštajući miris lavande? Miris ima moć da vam poboljša raspoloženje, pomogne da se opustite nakon stresnog dana i da vam vrati energiju. Napominjemo da uvijek koristite prirodne osvježivače prostora, jer su vještački veoma štetni.

 

Limun

Žene koje vole svjež miris limuna vole i da im je kuća uredna i organizovana. One preferiraju namještaj bijele ili neke druge svijetle boje te imaju aktivan pristup životu. Pored toga, one vole da borave na otvorenom, često ih možete vidjeti da trče ili kako uživaju u šetnji za vrijeme zalaska sunca. Ako učite za ispit ili pišete seminarski ili neki drugi naučni rad, miris limuna vam može pomoći da održite koncentraciju, smanjite stres i greške prilikom tipkanja i to za 50%!

 

Narandža

Miris ovog citrusa privlačan je ženama koje su hirovite i kreativne. Iako njihova kuća nije uvijek besprijekorna, ona je uvijek topla i privlačna. Ako ste pod stresom ili ste tužni, ovaj miris je baš za vas – studije pokazuju da miris narandže pomaže ljudima da budu pozitivni i smireni.

 

Lavanda

Ljubitelji lavande često rade u veoma stresnom okruženju te obožavaju opuštajući miris ovog ljubičastog cvijeta. Oni pokušavaju da “žongliraju” sa više životnih oblasti, kao što su posao, porodica i kućanske odgovornosti, a na kraju dana vole da se opuste uz dobru knjigu i čašu vina. Lavandu su koristili čak i stari Grci i Egipćani i to prvenstveno zbog njenog umirujućeg dejstva.

 

Cvjetni mirisi

Dame koje vole slatke cvjetne mirise često su romantične duše. Raznježe se na ljubavne priče, obožavaju “stare” filmove i svim srcem vjeruju u ljubav na prvi pogled. Njihov dom je udoban i prepun toplih boja. Mnogi ljubitelji cvjetnih mirisa stvore jaku vezu sa priajteljima i porodicom, a poznati su po svom optimističnom i brižnom stavu.

(minimagazin)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...