5 pozitivnih rituala za sjajan početak dana

 

INSPIRATIVNO_JUTARNJI-RITUALI_JUTRO_LIFESTYLE_MAGAZIN_POČETAK-DANA_POZITIVNOST_RITUALI_SAVJETI

Jutra su divna i svaki novi dan trebamo posmatrati kao veliki poklon i biti zahvalni na njemu. Ali, zbog stresnog vremena u kojem živimo i obaveza koje su ponekad teške, jutra mogu biti i strašno naporna.

 

Na nama je da izvučemo najbolje iz naših jutara da bismo bili sigurni da dan počinjemo pozitivno kako treba. Evo nekoliko savjeta kako da na pozitivan način započneš jutro i svoj dan!

Produktivnost

Odrađivanje zadataka ujutro, dobar je način da se osjećaš pozitivnije i produktivnije. Pokušaj vidjeti koje male zadatke možeš odraditi ujutro, tako da se možeš usredotočiti na druge važne stvari tokom dana.

 

Istezanje

Istezanje je odlično za pozitivno jutro. Prosto ima nešto savršeno u dugom protezanju, koje si možeš priuštii svako jutro, a i tvoje tjelo će ti biti zahvalno.

 

Doručak

Ovo je najvažniji obrok u danu i definitivno ga ne propuštaj. Doručak će te pripremiti za dan i obezbjediti ti energiju.

Hladni tuš

Ovo ne zvuči pozitivno, u stvari, vjerojatno misliš da je to najgora ideja ikada. Pa, nemoj tako brzo suditi. Prvih nekoliko hladnih jutarnjih tuševa neće biti ugodni, ali kako vrijeme prolazi, dokazano je da poboljšava raspoloženje, daje energiju i da je ‘najzdraviji’ način da probudiš svoje tijelo.

 

Zahvalnost.

Probudi se sa osjećajem zahvalnosti  i sjeti se zašto si ovdje. Zahvalnost je sjajan način da započneš dan!

 

Koji od ovih pozitivnih načina za početak dana ćeš pokušati?

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...