Boho romantic je stil koji ćeš rado nositi ovog ljeta

 

BOHO_ROMANTIC_LIFESTYLE_MAGAZIN_MODA_MODERNO_STIL_JOURNAL

Nekada se moda igrala idejom da stilovi budu “in” ili “out”, zaboravljajući da je individualnost u srcu svakog ličnog stila. Sada, međutim, postoji prava raznolikost u modi, jer svaki stil ima svoje mjesto, čak i ako je neki trend popularniji od drugih.

 

Novi trendovi svima daju priliku da ih istraže u kontekstu svoje lične estetike, uzbuđeni da slave modu, a ne iscrpljeni njome. Zato vam danas predstavljamo nešto novo: “boho romantic”.

To je kombinacija dva stila, koja spaja zamršenost romantike sa fluidnošću i delikatnom prirodom boemije. Malo je koketno, malo renesansno, ali sve u svemu, meko je i slatko. Istaknuti identifikatori su volani, čipka, kravate od prozirnih tkanina i mješavina uklopljenog korzeta i fluidnih oblika. Štaviše, postoje različiti načini da prihvatiš trend, od potpunog uskakanja s otmjenim izgledom od glave do pete ili eksperimentisanja s elementima ovog stila.

U 2023. vidimo pravo istraživanje kontrasta unutar mode, gdje se suprotstavljeni stilovi kombinuju kako bi se stvorilo nešto novo. U ovoj estetici, modni znalci svoje boho romantične topove kombinuju sa “tvrđim” kontrastnim donjim dijelom, od jednostavnih farmerki do kargo pantalona.

Kada je riječ o haljinama, cipele su mjesto gdje treba dodati tu tačku razlike. Dodatak mokasinki utemeljuje elegantan osjećaj ove haljine.

Izvezeni detalji, čipka i heklani odjevni predmeti samo su neke od odlika ovog stila.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...