Ovo je najpopularnija ljetna frizura za tanku kosu

 

ljepota_frizure_kosa_ljetna-frizura_tanka-kosa_paž 

Ukoliko imate tanku kosu, sigurno ste se toliko puta zapitale koja frizura bi vam najbolje stajala. E pa, tu smo da riješimo dilemu: vrhunski svjetski frizeri i stilisti tvrde da je to paž frizura. Zašto? Kraća kosa najbolje odgovara damama koje imaju tanku kosu, jer upravo ona vizuelno čini da kosa izgleda gušća.

 

Jako je važno da tanku kosu redovno održavate, jer je ona prilično krhka – veoma lako dolazi do njenog pucanja, a posebno do stvaranja ispucalih vrhova. Paž frizure veoma su popularne, posebno tokom ljetne sezone, a sljedeća tri stila su fantastična te vam mogu poslužiti kao inspiracija prilikom sljedeće posjete frizeru.

 

Stepenasti, asimetrični paž

Kod asimetrične paž frizure, jedna strana je kraća od druge, a kao rezultat – vaša kosa izgleda gušće nego što to zapravo jeste. Čak iako se ne ošišate asimetrično, ovaj stil možete veoma lako postići tako što ćete napraviti duboki bočni razdjeljak, jer će to dodati dimenzionalnost i punoću kosi. Ovdje je tajna u razdjeljku, jer tako jednostavna promjena može dodati nevjerovatan volumen kosi.

 

Zaobljeni paž

Ukoliko imate tanku kosu, željećete da vrhovi budu zaobljeni. Zašto? Zato što upravo to pomaže da se dobije izgled gušće i punije kose. Zbog pretjerane teksute, tanka kosa može izgledati još tanje, a zaobljeni vrhovi pomažu da kosa izgleda zdravije i gušće.

 

Duži paž

Za ovaj stil često ćete čuti i da ga zovu lob, a zapravo je samo riječ o malo dužoj paž frizuri. Ovaj stil stoji odlično gotovo svakoj ženi, a posebno je pogodan za dame koje imaju tanku kosu. Nježni, stepenasti pramenovi koji uokviruju lice dodaju dimenzionalnost i punoću, bez nekog pretjeranog truda ili bojazni da će frizura izgledati neprivlačno ili demode.

(minimagazin)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...