Volite jesti voće? Ove vrste će vam pomoći u bržem sagorijevanju kalorija

 

mršavljenje_voće_kalorije

Voće ima manje kalorija od drugih slatkih namirnica, a pored toga sadrže i više vlakna koja su neophodna za pravilan rad probave i koja pomažu u procesu mršavljenja.

 

Zbog toga bi voće trebalo biti u vašoj svakodnevnoj ishrani, a neke vrste voća pomoći će vam u bržem sagorijevanju kalorija od ostalih.

 

Banana

Iako je banana voće za koje mnogi smatraju da ima previše kalorija, one su zapravo prepune hranjivih tvari i mogle bi vam pomoći da izgubite tjelesnu masnoću. Pružajući oko tri grama vlakana po porciji, banane pomažu u osjećaju sitosti, dok daju manje kalorija od druge hrane bogate ugljikohidratima.

 

Ananas

Ananas je izvor enzima koji pomažu u probavi. Konkretno, ananas sadrži bromelain koji pomaže u probavi proteina. Poboljšana probava također može regulirati apetit, što bi zauzvrat moglo pomoći u mršavljenju. Ananas je također izvor vlakana, što mu omogućuje da potiče sitost i doprinosi dnevnim potrebama za vlaknima.

 

Bobičasto voće

Bobičasto voće je poznato po svom sadržaju antioksidansa i vlakana, a oboje blagotvorno djeluje na tijelo. Uključite ovo voće u svoj omiljeni smoothie, uz jutarnju zobenu kašu ili kao dio popodnevne užine kako biste iskoristili njegove prednosti kao jednog od najboljih voća za mršavljenje.

 

Limun

Iako možda ne grickate limun kao drugo voće, ovaj citrus ipak zaslužuje mjesto na popisu najboljeg voća za mršavljenje. Dodavanje svježe iscijeđenog limuna u vodu može potaknuti unos tekućine, što bi zauzvrat moglo pomoći u mršavljenju.

 

Lubenica

Lubenica ima visok sadržaj vode i smatra se jednim od dostupnih niskokaloričnih vrsta voća. Hrana koja daje puno volumena za nekoliko kalorija odlična je kada pokušavate izgubiti kilograme.

 

Kivi

Kivi sadrži mnoge važne hranjive tvari, poput vitamina C i vlakana, a ta svojstva mogu mu pomoći u mršavljenju. Prema istraživanjima, čini se da prehrana bogata vlaknima potiče gubitak težine i povećava osjećaj sitosti. Meso jednog manjeg kivija daje oko dva grama vlakana. Kivi također promiče zdravlje crijeva i pomaže u probavi.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...