Ispijanje zelenog čaja ima mnoge dobrobiti... Jedna od njih je i pojačana energija prije seksa!

 

zdravlje_dobrobiti_kafe_zeleni-čaj_seks_kafa_energija_katehini_protok-krvi

Iako možda odavno pijete zeleni čaj, velike su šanse da niste znali za ovu njegovu dobrobit

 

Zeleni čaj sadrži spojeve zvane katehini koji doprinose boljem protoku krvi. To muškarcima može pomoći u postizanju i održavanju erekcije, a kod žena povećava uzbuđenje i vodi duljem i ugodnijem iskustvu, objasnila je Charlotte Johnson, stručnjakinja za seks i veze. Ukratko, zeleni čaj sadrži sva dobra koja će pokrenuti vašu krv i povećati vašu energiju, što je neophodno kada ste intimni s partnerom.

 

S njom se slaže i kolegica Melissa Stone koja također vjeruje u mnoge pozitivne učinke pijenja zelenog čaja prije vođenja ljubavi.

 

- Općenito, zelenom čaju se pripisuje niz zdravstvenih prednosti, uključujući bolju cirkulaciju krvi, poticanje bolje probave, poboljšane funkcije mozga i smanjenje lošeg zadaha, što može biti vrlo korisno tijekom seksa - objasnila je Stone i dodala da je osim navedenog, zeleni čaj bogat antioksidansima što je također veliki bonus.

 

Ipak, kako tvrde stručnjakinje, kao i kod svega, nije dobro pretjerivati i unositi u sebe prevelike količine. Osim toga, treba voditi računa i u koje vrijeme ga pijete. Naravno, nekoliko gutljaja dobro će poslužiti u krevetu, ali ne želite biti nervozni noću ili postati ovisni o ovom piću.

 

- Iako ispijanje zelenog čaja ima mnoge zdravstvene dobrobiti, ima i nekih nedostataka, osobito ako ste osjetljivi na kofein. Pretjerana konzumacija zelenog čaja zna povećati tjeskobu, unijeti nemir i uzrokovati poremećaje spavanja - upozorila je Melissa Stone.

 

Ako želite osjetiti dobrobiti čaja, idite polako. Nema potrebe da pijete šalicu za šalicom. Stručnjakinja Stone dodala je i da preporučuje polagano uvođenje zelenog čaja u prehranu ako ga želite konzumirati neposredno prije spolnog odnosa i tako iskoristiti njegove dobrobiti.

(vecernji)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO