Afirmacije koje će vam promeniti energiju i osnažiti vas

wannabe_magazin_afirmacije_motivacija

Afirmacije možete shvatiti kao „namerne misli“ – kažu da prosečna osoba tokom dana ima oko 30.000 misli, a samo dok razmišljamo o tome kako li su to izmerili, stvorićemo verovatno još nekoliko hiljada misli i slika u glavi. Mi stalno razmišljamo, glava nam je stalno puna nečega, um je neprekidno uposlen obrađujući i procesuirajući (i šaljući na sve strane) preobilje informacija iz okruženja i iz naših sopstvenih misaonih procesa. Razmišljanje sigurno oduzima mnogo energije (možda upravo razmišljate o dijeti putem razmišljanja i o tome kako bi se mogla izračunati i pojačati potrošnja kalorija…), a negativan obrazac razmišljanja (brige, strahovi, anksioznost) verovatno proizvode i nekakvu negativnu energiju, pa svi oko vas osećaju da zračite nečim odbojnim.

 

Promena energije sigurno ide zajedno sa promenom načina razmišljanja – dobre misli pojačavaju dobru energiju, a loše je troše – i zato vredi probati upravljanje razmišljanjem. Vredi namerno razmišljati pozitivno i posmatrati kako radi energija misli, kako promena razmišljanja menja energiju i kako promena energije utiče na promenu načina razmišljanja.

 

Promena energije uz pomoć afirmacija

Bolje mi je nego što mislim

Svi imamo tendenciju da budemo strogi prema sebi i ako počnete da razmišljate o svojim manama i propustima, lošim odlukama i izborima, nepovoljnim kompromisima, nesigurnosti i glupim greškama, prekoračićete dnevnu kvotu misli i proizvešćete dovoljno mračne energije da se može koristiti umesto venecijanera. A kad biste se izdigli iznad blata samokritike i pogledali sebe iz ptičje perspektive, verovatno biste se pitali ko je ova osoba okružena ljudima koji joj pokazuju naklonost i uvažavanje, koja se raduje kao dete i svakog želi da razume i da mu pomogne, mora da je neka baš zanimljiva faca u čijem je društvu vrlo prijatno. Dakle, sigurno vam je bolje nego što mislite i nalazite se i u sebi i u svom životu na sasvim dobrom mestu i vi ste ta osoba koju želite malo pažljivije da pogledate i da joj uputite malo više nežnosti i razumevanja.

 

Više je ljudi uz mene nego protiv mene

Čikam vas da izbrojite! Sigurno možete navesti najmanje deset osoba za koje ste sigurni da ste im simpatični i dragi i sa kojima možete razmeniti misli i energiju na obostrano zadovoljstvo. Promena energije svakako podiže svest o razmeni energije, a ona se uvek dešava među ljudima, čak i kada ne komuniciraju, već se samo zadržavaju u istom prostoru. I možda ćete se setiti jedne osobe koja vas mrzi ili prezire ili ste joj antipatični (verovatno kao i ona vama), a velike su šanse da vam ni ta osoba nije neprijatelj i da ne bi ništa namerno uradila protiv vas.

 

Moja budućnost je svetla i najbolji dani mi tek predstoje

Važno je da kažete sebi da dani vaše slave nisu iza vas i da izgradite mentalitet pozitivnog očekivanja. Vaša očekivanja ne moraju da budu uobličena (niti preterana), prosto, možete zauzeti stav da uvek očekujete nešto prijatno. Kad se desi nešto neprijatno, poklonite mu pažnju koju zaslužuje, a onda nastavite da očekujete nešto prijatno. Promena energije dolazi kroz iskustvo prijatnosti – kad očekujete prijatne stvari, onda ih i primećujete (ne propuštate da ih primetite), a kad ih primetite, one osnažuju vaša optimistična očekivanja.

 

Imam dovoljno snage da se suočim sa bilo čim

To je moćna afirmacija, a promena energije se kreće od straha ka svesti da se možete izboriti sa svim što vam život donese – da možete da poklonite dužnu pažnju rešavanju problema i suočavanju sa neprijatnim stvarima i da se zatim vratite u optimistički mod.

 

Bol ima svoju svrhu

Dobar i ispunjen život nije onaj lišen bola, već onaj ispunjen iskustvima i osećanjima, a ona donose – mnogo radosti i mnogo bola. Bol je druga strana istog novčića, onog koji je ubačen u vaš zemaljski parking sat, za narednih nekoliko decenija. Prihvatanje bola je promena energije – kad se ne plašite bola, omogućavate sebi više iskustva, a to znači i više radosti.

 

Ja jesam i ja mogu

Sve što jeste i što možete, mnogo je veće i značajnije od onog što niste i što ne možete. Budite sebi najveća podrška i često ponavljajte ovu afirmaciju. Kad se u vama pojavi glas sumnje i nesigurnosti, upotrebite namerne misli i ponavljajte ih, ako treba glasno, pevajući, vičući, plešući. Vi ste puni života i vi možete da ostvarite sve što možete da zamislite.

 

Imam sve što mi treba

To je istina, čak i kad možete da nabrojite trista stvari koje nemate, dvesta koje ste izgubili i sto koje uopšte niste prepoznali kad ste pored njih prolazili. I dalje imate sve što vam treba – a to je oprema za lični rast i razvoj. Imate svest da je širite, spoznaju da je produbljujete, energiju da je usmerite, potrošite i obnovite – i promenite. Promena energije je samo veća osetljivost na alate kojima raspolažete i bolje shvatanje kako da ih koristite.

 

Osećam zahvalnost

Promena energije kroz zahvalnost je veoma primetna i efikasna. Posvetite se izgrađivanju osećanja zahvalnosti, ono retko dolazi spontano, jer mnoge, mnoge dobre, fantastične i magične stvari uzimamo zdravo za gotovo, ne primećujući koliko smo srećni i povlašćeni što smo živi i zdravi i što imamo priliku da se razvijamo i da ispunjavamo svoje duhovne zadatke na zemlji.

 

Dobro izgledam

Setite se ovoga kad se sledeći put pogledate u ogledalu, ili kad vidite svoj odraz u nekom izlogu. Nemojte ulagati energiju u zapažanje nesavršenosti i mana, nego svoju naviku da na sebi primećujete ono što vam se ne sviđa obuzdajte promenom energije i perspektive. Vidite kako dobro izgledate, obradujte se kad negde usput ugledate svoj lik, pošaljite sebi poljubac. Započnite dan sa tako što ćete se sviđati sebi, jer promena energije je put ljubavi – a ljubav prema sebi je prvo veliko otkriće i postignuće na tom putu.

 

Autor: Brankica Milošević/wannabe

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO