Nutricionisti upozoravaju da dan ne započinjete ovom namirnicom

 

Doručak je najvažniji obrok u danu i zato je jako važno koje namirnice biramo za njega.

zdravlje_prehrana_namirnice_zdrava-hrana_doručak_vitamini_minerali_kafa_kroasan_zobene-pahuljice

Zdrava hrana je potrebna kako bismo tijelo napunili energijom, a svako ujutro želimo biti poletni za nove radne pobjede.

 

Upravo zbog toga je važno promijeniti loše navike u prehrani. Mnogi vole jesti instant žitarice, peciva pa čak i meso za doručak, ali nutricionisti upozoravaju da jednostavni ugljikohidrati i teška proteinska hrana dovode do umora.

 

'Кao rezultat čovjek dolazi na posao već umoran, a pred njim je osam sati rada. Prženo meso je bogato proteinima, ali takva hrana nije pogodna za doručak. Činjenica je da se dugo probavlja zbog čega se tijelo umara', objasnila je nutricionistica Angelica Duval.

 

'Nije mali broj onih koji dan započinju kašom što je dobro ako ne govorimo o instant varijantama. One su prepune jednostavnih ugljikohidrata koji tjeraju gušteraču da aktivno radi i proizvodi inzulin. Zbog toga što razina šećera u krvi prvo naglo skoči, a zatim brzo padne, osjećamo umor', objasnila je Duval.

 

Naglasila je da treba jesti žitarice koje se kuhaju, a ne one koje se samo preliju kipućom vodom.

'U takvim žitaricama, ugljikohidrati su složeni, ne izazivaju skakanje razine šećera. Sama žitarica se dugo probavlja, a osjećaj sitosti do ručka će sigurno ostati', pojasnila je nutricionistica.

 

Istaknula je i da peciva nisu prikladna za doručak.

 

'Nemojte nasjedati na reklame u kojima ljudi započinju jutro kroasanom i šalicom kave. Razlog je isti - brzi ugljikohidrati', rekla je Duval.

(story)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...