"Od bajke je lako napraviti čaroliju"... Magični prizori magle iznad Jablanice

 

putovanja_fotograf_Dženad-džino_magla_jablanica_fotografija_magično_čarolija

Bosanskohercegovački fotograf Dženad Džino objavio je nekoliko snimaka magle iznad Jablanice i Jablaničkog jezera, a rezultat je magičan.

 

Uz opis "od bajke je lako napravit' čaroliju" Džino je podijelio fotografiju iznad naselja Krstac u Jablanici. Na bajkovitom snimku djelujuje kao da naselje izranja iz guste magle.

 

Druga fotografija prikazuje maglu dok se podiže iznad mjesta Ostrožac na Jablaničkom jezeru.

"Kroz maglu", napisao je Džino u opisu spomenutog snimka.

 

Dok je na prvoj fotografiji magla prilično gusta, na drugoj se naziru obrisi jezera kao i mosta koji vodi preko njega.

Džino je prepoznatljiv po svojim fotografijama Prenja i Čvrsnice, a za koje je najčešće potrebno više sati planinarenja u gluho doba noći. Svojevremeno je za Klix.ba kazao da sve krenulo od ljubavi prema planini te da za savršenu fotografiju ne namjerava odustati od ovakvih poduhvata.

 

"Neki trenuci traju svega pet minuta, naprimjer kada sviće zora. Nema se vremena uživati u tom pogledu bez fotoaparata u rukama, ali ja na kraju uživam kada napravim dobru fotografiju na kojoj uvijek mogu pogledati taj zabilježeni trenutak", kazao je Džino tom prilikom.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...