Nemojte ih skrivati! Ženama je ova fizička karakteristika jednostavno neodoljiva

 Znanstvenici sa Sveučilišta u Liverpoolu otkrili da su muškarci s ožiljcima na licu privlačniji ženama

OŽILJCI_OŽILJCI-NA-LICU_PRIVLAČNOST_ŽIVIMINSTA_GLORIA_ZANIMLJIVOSTI_JOURNAL

Privlačnost je tema o kojoj redovito priča, posebno kad govorimo o osobi koja nam se sviđa. No, ponekad je teško odrediti što nas točno privlači kod nekoga. To bi mogao biti smisao za humor, samopouzdanje ili bi nam se jednostavno moglo svidjeti kako izgledaju. Zanstvenici sa Sveučilišta u Liverpoolu otkrili da su muškarci s ožiljcima na licu privlačniji ženama, a evo i zašto:

 

Ožiljak na licu kao znak snage i hrabrosti

Ranije se pretpostavljalo da su u zapadnim kulturama ožiljci neprivlačni, dok su u drugim kulturama oni percipirani kao znak zrelosti i snage. Međutim, znanstvenici sa Sveučilišta Liverpool otkrili su da su ipak brojnne žene ožiljke na muškarcima smatraju privlačnima i mogu ih povezati sa zdravljem i hrabrošću. Zapravo, pretpostavka da su ožiljci znak hrabrosti je gledište koje dijeli pleme Yanomami u Brazilu i Venezueli. Naime, pripadnici plemena koriste boje za lice kako bi naglasili ožiljke koji su rezultat ritualiziranih tučnjava.

 

Ženama su privlačni ožiljci za kratkoročne veze

Znanstvenici su proučavali kako ožiljci mogu utjecati na izbor partnera za muškarce i žene koji traže dugoročne i kratkoročne veze. Otkrili su da žene više vole muškarce s ožiljcima na licu za kratkoročne veze, a jednako preferiraju lica s ožiljcima i lica bez njih za dugotrajne veze. Muškarci su, međutim, žene sa i bez ožiljaka na licu smatrali jednako privlačnima za oba tipa veze.

‘Loši‘ dečki u filmovima i serijama

Nemojmo zaboraviti ni utjecaj filmova i serija na našu poimanje privlačnosti. Televizija je zasigurno sliku lošeg dečka učinila vrlo romantičnom i privlačnom, a oni su redovito obilježeni ožiljcima. Na primjer, Tony Montana u filmu Scarface kojeg glumi Al Pacino. Da ne spominjemo serije poput Vikinga, gdje su frajeri s golim prsima i ožiljcima postali hit, a slična je situacija i s Igrom prijestolja.

(zivim.gloria)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO