London je upalio pet tisuća očaravajućih božićnih zvjezdica. Oxford Street izgleda magično

 London_Božić_oxford-street_sijalice_zabava_journal

Foto: Prošlogodišnja dekoracija, iStock

Izrađene su od 300 tisuća LED žaruljica napravljenih od recikliranog polimera

 

Najava blagdanskih dana svake godine stiže sve ranije i ranije pa je tako London 02. studenog upalio božićne lampice u jednoj od najprometnijih ulica. Oxford Street, koja se proteže od Tottenham Court Roada do Marble Archa preko Oxford Circusa, najprometnija je trgovačka ulica u Europi i upravo je obasjana sjajem tisuća lampica zbog kojih izgleda magično.

Obično se čeka (bar!) sredina studenog da bi se upalile božićne lampice diljem Europe, ali britanska prijestolnica ove je godine svjetla upalila prva.

 

5,000 očaravajućih zvjezdica sjajit će svake večeri nad ulicom tijekom božićnih dana, a ove su godine izrazito ekološke. Da bi se smanjila potrošnja električne energije, lampice će biti upaljene kraće no prethodnih godina, a izrađene su od 300 tisuća LED žaruljica napravljenih od recikliranog polimera.

Osim toga, 100 % su reciklažne pa se mogu koristiti i za buduća blagdanska osvjetljenja. Usporedbe radi, potrošit će dvije trećine manje struje nego lanjske.

 

Hadas Kulcsar, menadžer za kampanje i evente kompanije New West End, kazao je u priopćenju za medije: “Oduševljeni smo što možemo vratiti božićne lampice na poznatu lokaciju sa specijalnim zaokretom. Mnogima je ovo prvi Božić bez ograničenja nakon COVID-a i želimo iskoristiti priliku da pomognemo ljudima ponovno proslaviti poantu Božića – ljubav i davanje.

U trenutnoj je klimi vrlo važno smanjiti potrošnju energije i promovirati održiviji Božić, a veliki korak prema tome su smanjeni sati svijetljenja naših božićnih lampica”, prenosi Secret London.

(novilist)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO