Kratko, kraće, najkraće... Frizure za one koji se žele riješiti duge kose

 

kosa_frizura_šišanje_ljepota_kratka-frizura

Jeste li ikad dobili želju da jednostavno ošišate kosu, da iz svijeta duge kose prijeđete u svijet kratke kose koja se, ako ništa drugo, barem kraće suši?

 

Ako jeste, možda je ova jesen idealna prilika za jedan ovaka rez. Kratke frizure, bit će naime, jako popularne u nadolazećem periodu, a osim toga one su šik, moderne i odvažne te ne prolaze neprimijećeno.

 

Osim što kratke frizure odlično izgledaju, mnoge žene tvrde da im je šišanje na kratko ponudilo neku vrstu oslobađajućeg osjećaja. Ono čega ćete sigurno biti oslobođeni jednom kada se ošišate su dugotrajno feniranje i oblikivanje kose.

 

Jednom kada pronađete najbolji oblik za sebe, kratka frizura bit će i prava štedljivica vremena. Osim toga, kratka kosa otvorit će vaše lice i maksimalno istaknuti vaše najbolje značajke poput očiju ili jagodica.

 

Dobra vijest je i da je cijeli niz kratkih frizura u trendu, a u nastavku smo izdvojili njih sedam s kojima ne možete pogriješiti ove jeseni.

 

1. Klasični pixie

Ako volite klasiku, onda je pixie frizura pun pogodak za vas. Pixie može biti duži, poput ovoga na naslovnoj fotografiji teksta ili kraći kakav nosi glumica Zoe Kravitz.

2. Buzz cut

Ako ste odvažni, onda je buzz cut frizura opcija o kojoj možete razmisliti. Radi se o kosi ošišanoj na jako kratku dužinu od samo nekoliko milimetara pomoću mašinice. U kombinaciji s dobrom odjevnom kombinacijom i crvenim ružem za usne ova frizura osigurava moćan izgled.

3. Dužina koja se može staviti iza uha

Ako je buzz cut ipak previše odvažan korak za vas i želite kosu s čijim se oblikovanjem ipak možete poigrati birajte dužinu s kojom je moguće kosu zataknuti iza uha.

4. Fudbalerka

Fudbalerka je frizura koju se opisuje kao najsramniju frizuru 80-ih. Ipak, dobila je modernu verziju i sve je više dama koje se odlučuju za frizuru koju karakteriziraju kraća kosa naprijed, a duža iza.

5. Kovrčavi pixie

I kovrčava kosa izgleda sjajno u kratkoj verziji. Pixie će i u ovom slučaju biti pun pogodak, a rezultat će biti frizura koju ćete htjeti pokazivati.

6. Mixie

Mixie frizura zapravo je spoj dvije frizure. S jedne strane tu je  omiljeni pixie, a s druge strane omražena fudbalerka. Spoj ove dvije frizure izgleda poprilično dobro.

7. Jesenski undercut

Kod ove frizure stvorene za žene sa stavom donji dio kose izbrijava se ili šiša na kratko, a gornji ostaje duži.

(zadovoljna)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...