Sedam ideja uz koje će dom mirisati na sve ono nabolje iz jeseni

 

Jesen je tu, a osim što možemo uživati u njenoj vanjskoj raskoši, mirise jeseni možemo prenijeti i u svoj dom.

dom_jesen_aroma_mirisi_miris-jeseni_uredi-dom_zadovoljna_savjeti Osjetilo mirisa povezano je s našim sjećanjima i osjećajima. U samo jednom trenutku miris koji osjetimo može pobuditi naše emocije, vratiti nam sjećanja iz prošlosti, ali i učiniti da se osjećamo bolje.

 

Podsjećaju nas na određeni trenutak, osjećaj, osobu, vrijeme. Uz dolazak jeseni vezuju se i uspomene na boravak s dragim osoba u toplini svog doma, pa je zato sada pravo vrijeme da učinite svoj dom oazom mirisne jeseni.

Evo kako to možete napraviti već danas.

 

1. Češeri s mirisom

Češeri su besplatna dekoracija koja u dom unosi dozu elegancije i prirode, a kako ni još više mirisali na jesen, na svaki od njih dodajte kap eteričnog ulja od cimeta. Takve mirisne možete ih izložiti u staklenoj zdjeli ili na metalnom pladnju.

2. Ispecite pitu od jabuka

Ništa ne šapuće „jesen“ kao domaća pita od jabuka. Sada kada je oko nas obolje jabuka, jednu večer posvetite isprobavanju recepata i osvježite svoje uspomene iz djetinjstva kada je čitava kuća mirisala na bakinu pitu.

3. Ispecite čitave jabuke s orasima

Ako niste ljubitelj pite od jabuka, posegnite za drugom idejom – izdubite unutrašnjost jabuka i u nju stavite mješavinu cimeta, meda, oraha i malo limunova soka. Nakon što se ispeku za 2o minuta, čitav će dom mirisati na jesen.

4. Osušite voće, biljke i začine

Iako već godinama postoji potpourri u gotovo svim trgovinama koje prodaju dekoracije za dom, onaj domaće izrade ipak ima svoju posebnost. Sami možete kontrolirati sastojke, uvjeriti se da su svježi i napraviti svoju kombinaciju. Primjerice, osušite limune, naranče, začinsko bilje, dodajte pokoji lješnjak i orah.

5. Napravite garlandu

Od ostatka sušenih limuna i naranči možete napraviti garlandu koja će mirisati tjednima. Naprosto na konac nanižite naizmjence kriške limuna i naranče, sve dok ne budete zadovoljni veličinom garlande koja vam treba. Stavite je na vidljivo mjesto s dobrim protokom zraka.

6. Upalite mirisne svijeće

Svijeće stvaraju posebno ozračje u svakom domu, a ako su pritom mirisne, i to s jesenskim mirisima poput bundeve, cimeta, priča je još potpunija. No ako imate djecu ili kućne ljubimce, pripazite. U tom slučaju posegnite za eteričnim uljima.

7. Eterično ulje na izvoru topline

Počinje i sezona grijanja, a najjednostavniji način kako peći ili radijatore iskoristiti za prenošenje mirisa čitavim domom jest da po nekoliko kapi eteričnih ulja, poput bundeve, cimeta, kave i ostalih po izboru nanesete na njihovu površinu. Tako će, kada radijator ili peć budu uključeni, zamirisati čitav dom.

(zadovoljna)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...