Za savršenu boju... 4 pravila bojenja kose koja treba slijediti

 

trendovi-za-kosu_2022._kosa_boja-kose_beauty_trendovi

Trendovi u bojama za kosu neprestano se mijenjaju te doživljavaju sitne preinake. Tamnije ili svjetlije "klasične" nijanse poput smeđe ili plave nikad ne izlaze iz mode, no svake godine svjedočimo novijoj, izmijenjenoj verziji koja dodaju na dimenziji, lepršavosti, sjaju ili efektu boje.

Jedne sezone to su sitniji, druge krupniji pramenovi koji uokviruju lice ili nijansa beachy bronde, odnosno 'plava brineta'. Svaki od ovih trendova doživi vrhunac svoje popularnosti, a zatim na njegovo mjesto dođe neki novi. No zato, postoji nekoliko ključnih pravila bojenja kose u ovoj godini koja ipak 'ostaju na snazi' neovisno o nijansi ili frizuri.

 

1. Dodavanje dimenzije

Za savršenu boju - svejedno je li boja kose plava, smeđa ili crvena, uz pomoć pramenova potrebno je dodati dubinu i dimenziju. Nenaglašeni, svjetliji, tanki potezi podići će boju u jednoj nijansi, koja inače može izgledati neprirodno i prazno. Ovaj efekt postiže se dodavanjem pramenova na mjesta gdje sunce pada na kosu, uz lice te na vrhovima, koji su često i inače svjetliji.

2. Osjenčani korijen kose

Osim dodavanja svijetlih pramenova, za osvježavanje boje za jesen, savršena suptilna promjena može biti i potamnjivanje korijena, odnosno prekrivanje svjetlijih pramenova nešto tamnijom nijansom te ostavljanje tamnije boje pri korijenu, što produžuje i vrijeme između odlazaka frizeru te olakšava održavanje boje.

3. Održavanje stopljenih nijansi u istom tonu

Svi se sjećamo ombré frizura s vrlo vidljivim i pomalo agresivnim prijelazima iz jedne boje u drugu koje su bile vrlo popularne prije desetak godina.

 

Dimenziju koja se dobiva nijansiranjem boja vrlo je važno održati u kosu kako bi frizura izgledala moderno i u trendu, a kako bi se to postiglo, nijansiranje svijetlih i tamnih tonova mora biti vrlo precizno, za nježne i mekane prijelaze koji se savršeno stapaju jedni s drugima. Tajna se krije u debljini pramenova te je za prirodan izgled najbolji tražiti fine i tanke takozvane baby highlights.

4. Isprobavanje crvenih nijansi uz dodavanje kontrasta

Crvene i bakrene nijanse svakako su vrlo popularan trend u bojama za kosu ove godine. No, vrlo je važno odabrati pravu nijansu ove vatrene boje. Svjetlijim tonovima kože najbolje pristaju svijetle bakrene nijanse ili strawberry blonde boja.

 

Srednje ili maslinastom tonu kože predivno će pristajati dublje bakrene ili koraljne nijanse, dok će se s tamnijom puti savršeno stopiti bordo ili tamnoljubičaste nijanse. Uz biranje savršene nijanse, potrebno je vrlo dobro paziti i na odabir kontrastnih, svjetlijih pramenova koji će cjelokupnom izgledu dati dimenziju i poseban efekt.

(miss7)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...