Modni savjeti za dame 50+ !

 

moda_modni-savjeti_journal

 “Najgori način na koji možete stariti je taj da ne primjenjujete odijevanje u skladu s godinama.” Rečenica je to koju često možemo čuti u modnim, ali i raznim drugim krugovima gdje se poteže tema dostojanstvenog starenja.

 

Modni savjeti za 50+ dame

Odlučite li ga tako doživjeti, 50. i svi daljnji rođendani mogu predstavljati čaroban trenutak u životu svake dame. Velika je šansa da nitko više ne ovisi o vama, financijski, emotivno i fizički ste stabilni, a dovoljno mladi da uživate u životu baš kako treba! To se odnosi i na modni aspekt, sada je prilika pronaći svoj (novi ili zaboravljen) stil i zablistati u svakoj prilici. Ovi savjeti će vam u tome pomoći.

 

Odijevanje u skladu s godinama – kako izgleda u praksi

Većini žena u određenom trenutku života prioritet postanu: udobnost i jednostavnost. Posebice ako ne radite posao gdje se od vas očekuje svakog dana drugi outfit. No, to ne znači da bi se, kako starite, trebali “zapustiti”, u bilo kojem smislu pa tako ni modnom. Naravno, glavna misao svakog outfita bi trebala biti da se u njemu osjećati lijepo i udobno, da vas čini sretnim. No, outfiti u godinama kada mislimo da nas nitko više ne gleda, često znaju biti samo udobni, a zapravo nas ne čine sretnima niti se u njima osjećamo “wow” kako bismo trebali.

 

Stoga je potrebno naći balans između udobne casual odjeće (ukoliko tom stilu težite) i trendi komada koji će i “najobičniju” kombinaciju učiniti drugačijom. To možete postići uz samo nekoliko odjevnih komada, bez gomilanja ormara. No, ti komadi moraju biti “kao krojeni za vas” (ili se zaista udružite s krojačicom, ako ne nađete odgovarajuće u dućanima).

 

Ključni komadi za svaki ormar

Odijevanje u skladu s godinama ne znači odustajanje od trendova, već prilagođavanje istih svome stilu. Potreban vam je par svijetlih i tamnih traperica ravnijeg kroja koji se pri dnu malo sužava. Jedna bijela lanena košulja za ljeto i svilenkasta za ostatak godine. Obavezan je i par udobnih balerinki na malu petu i trendi gležnjača za hladnije dane. Kada se radi o modnim dodacima: manje je više! Nabavite kvalitetnu torbu u koju vam stanu sve potrebne stvari, u neutralnoj i crnoj boji. Uz razne jednobojne košulje, bluze i majice lijepo će pristajati i svilene marame zavezane oko vrata ili na rubu torbe pa ih je dobro nabaviti nekoliko komada.

 

Ne odustajte od boja! Ako vam ne odgovara kombinirati ih na hlačama, bluzama ili haljinama, fokusirajte se na nakit i modne komade. Još jedan detaljan koji čini veliku razliku u izgledu bez obzira na godine: odabir grudnjaka prave veličine, stoga pri sljedećem shoppingu, odvojite vrijeme samo za to.

 

Tražite li inspiraciju kod celebrity 50+, modni stilisti hvale izgled ovih dama

Maye Musk (74), majka Elona Muska

Angela Bassett, glumica (63)

Halle Berry, glumica (55)

Što izbjegavati

Dobar izgled i stil ne odnose se samo na ono što odijevate. Za dostojanstveno starenje i uvijek zdrav i svjež izgled zaslužna je i prehrana, kozmetika koju koristite, ali i druge životne navike. I nikada ih nije kasno promijeniti! Nastojte se što manje izlagati suncu, odaberite kvalitetni make up kojeg ćete nanijeti u manjoj količini, posebice ljeti. Dovoljna je maskara, lagani puder ili krema u boji te puder u prahu za prikrivanje sjaja.

 

Nanesite i malo rumenila ako ste prirodno blijedi. Izbjegavajte tešku šminku. Pripazite i na odabir pravih materijala: ne preporučuje se nošenje filca i sličnih umjetnih materijala. Osim što izgledaju “jeftino” u njima vam može brzo postati vruće što može biti nezgodno u situacijama kada imate puno obaveza ili niste kod kuće. Suzdržite se i od oversized odjeće, za koju mnogi krivo misle da prikriva neželjene obline tijela, a zapravo ih ističe! Radije birajte ravan kroj koji lagano prati vašu liniju ili kombinaciju visokog struka za vizualno tanju siluetu. Što god odjenete, nosite to sa stilom i samopouzdanjem!

(suvremenazena)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...