Ovaj napitak trebate piti svako jutro... Ima brojne zdravstvene prednosti, a ubrzava i mršavljenje

 

ishrana_napitak_mršavljenje_limun_menta_zdravlje

Svi znamo onaj osjećaj kad se ujutro moramo izvući iz kreveta, a čini nam se da je prerano i jednostavno nemamo energije suočiti se s danom.

 

Međutim, prema mišljenju nutricionistice, postoje stvari koje možemo učiniti kako bismo pomogli svom tijelu da se nosi s jutarnjim umorom i osigurali da nam se raspoloženje podigne, san poboljša i poveća energija.

 

Nutricionistica Aislinn Cambridge kaže da postoji piće za koje tvrdi da djeluje poput čarolije i pomaže da se osjećamo dobro, a potrebna su nam samo dva sastojka. Iako svi znamo koliko je važno piti puno vode, zapravo možete učiniti da se osjećate još bolje ako dodate malo limuna u šoljicu tople vode.

 

"Postoji jedna stvar koju bi apsolutno svako trebao raditi od trenutka kada se ujutro probudi, a to je piti vodu. Ona hidratizira vaše tijelo i snižava krvni pritista. Ako želite imati energije i osjećati se dobro, popijte toplu vodu s pola iscijeđenog limuna. To je poput magije", objasnila je.

 

Osim vode s limunom koja omogućuje da se osjećate spremnima za početak dana, Aislinn također ističe da pravilna briga prije spavanja može pomoći da se ujutro osjećate bolje.

 

Nutricionistica je rekla da između posljednjeg velikog obroka i odlaska na spavanje treba ostati najmanje tri sata kako bi vaše tijelo moglo probaviti hranu prije noćnog odmora.

 

"Ako pojedete obrok i pokušavate zaspati sat ili dva kasnije, to će prouzročiti probleme jer vaše tijelo ne može probaviti hranu na vrijeme niti se odmoriti i oporaviti, to dvoje međusobno se poništava. I vaš san i vaša probava bit će pogođeni, a to će imati ozbiljan utjecaj na vaše raspoloženje. Preporučujem da ne jedete barem tri do četiri sata nakon velikog obroka prije spavanja", savjetovala je.

 

A njezin najveći savjet jest da se klonite umjetnih zaslađivača kad god imali želju za šećerom jer oni mogu imati lošiji učinak na vaše tijelo od prirodnih šećera.

 

"Neki smatraju da je bolje posegnuti za opcijama bez šećera kada se pokušavaju zdravo hraniti, ali to je najlošiji izbor. Takozvana dijetalna pića sadrže sastojak koji se zove aspartam, a koji negativno utječe na naša crijeva i daleko je štetniji od šećera", zaključila je.

(klix)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO