Ljetni make up može biti postojan ako ne radite ove tri stvari

 

ljeto_šminka_makeup_journal_ljepota_ljetni-make-up_ljetno-šminkanje

Kako biste unatoč vrućini zadržali besprijekoran izgled, rutinu šminkanja u ljetnim mjesecima potrebno je prilagoditi

 

Svi volimo ljeto i u to nema sumnje. Međutim, porast temperatura i visoka vlaga ne stvaraju probleme samo našem tijelu, već i našem make up looku.

 

Ali, besprijekoran izgled je još uvijek moguć! Naravno, pod uvjetom da prilagodite svoju beauty rutinu i izbjegnete ove tri najčešće pogreške koje rezultiraju otopljenom i nemarnom šminkom.

Ne nanosite primer

Mala zrnca znoja mogu doslovno otopiti našu podlogu u vrućim ljetnim danima i učiniti da koža izgleda masno i zamrljano. Što pomaže? Primer kao protuklizna podloga.

 

Kada se nanese kao podloga ispod pudera, podloga osigurava da se ne miješa sa znojem i da šminka ostane na mjestu. Primeri koji u sebi ne sadrže ulja i varijante na bazi vode posebno se preporučuju ljeti. Djeluju lagano i svježe na koži te se brzo upijaju.

Koriste kremasti ruž ili sjajilo za usne

U ljetnim mjesecima radije biramo upadljive i jarke boje za usne. One ne samo da privlače poglede, već i vješto naglašavaju naš osunčani ten. Ipak, trebali biste izbjegavati kremaste ruževe i sjajila za usne i dati prednost mat proizvodima.

 

Zašto? Naše lice ima dovoljno sjaja od highlightera, bronzera ili jednostavno topline. Dodatni shimmer na usnama može djelovati malo pretjerano.

Nanosite previše bronzera

S odgovarajućim bronzerom prema boji tena, licu se može dati malo više konture, a ljeti se prirodna preplanulost bolje ističe. Međutim, ovo funkcionira samo ako ne koristite previše bronzera.

 

Započnite s laganim dodirom na jagodicama, vrhu nosa, bradi i čelu. Ako vam nije dovoljno, uvijek možete prijeći drugim slojem bronzera, ali nemojte pretjerivati kako ne biste dobili umrljani izgled.

(novilist)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...