Čuvena japanska tehnika: Potopite stopala u ovu kupku i očistitite cijelo tijelo od svih otrova!

 

JAPAN_kupka_stopala_tijelo_toksini_ljepota_njega_zdravlje

U našem tijelu postoje bakterije i toksini koje biste trebali da uklonite na vrijeme. Inače će izazvati razne zdravstvene probleme i ozbiljne bolesti.

 

Postoje mnoge metode detoksikacije, ali jedna od najefikasnijih je ova japanska tehnika sa stopalima.

 

Većina nerava u tijelu nalazi se u nogama. Zato je detoksikacija tijela mnogo efikasnija da se izvede uz pomoć nogu.

 

Napunite lavor vrućom vodom i dodajte pola čaše soli, pola čaše sode bikarbone, pola čaše morske soli, pola čaše jabukovog sirćeta i eteričnog ulja po vašem izboru. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne rastvore, pa uronite stopala.

JAPAN_kupka_stopala_tijelo_toksini_ljepota_njega_zdravlje

Držite noge u toj vodi 30 minuta. Ali, ako se osjećate slabo, ne brinite, jer je to dio detoksikacije. Takođe se preporučuje da se poveća unos magnezijuma u ​​svakodnevnoj ishrani.

 

Da biste povećali nivo magnezijuma u ​​tijelu, možete da napravite kupku sa pola šolje soli i eteričnog ulja po izboru. Pomiješajte dok se ne rastopi pa dodajte bentonit glinu razblaženu sa vodom.

 

Držite noge u mješavini 25 minuta dnevno kako biste povećali nivo magnezijuma u ​​tijelu i poboljšali apsorpciju drugih hranljivih materija.

 

Napunite kadu vrućom vodom i dodajte čašu vodonik peroksida i kašiku đumbira u prahu. Potopite stopala na 30 minuta. To će pomoći u obnavljanju ćelija i tkiva, kao i u čišćenju organizma od svih toksina i bakterija.

 

Bez obzira na to koji metod izaberete od ove tri, morate da sprovedite proceduru neprekidno mjesec dana. 

(tnt)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...