Maska za lice s efektom hidratacije, hlađenja i zatezanja

 

ljepota_maska-za-lice_njega-lica_krastavac_kurkuma_hidratacija_hlađenje_zatezanje-kože

Maske za lice su najbolje sredstvo za brzu njegu ili za dodatno poboljšanje kvaliteta kože. Možete ih koristiti svaki dan, ne trošeći novac, a pri tome postići zavidan efekat. Glavno je znati šta i kako pomješati.

 

Otkrit ćemo vam kako da pripremite masku za lice sa efektom hidratacije, hlađenja, zatezanja i ujednačavanja boje kože – od samo dva čarobna sastojka.

 

MASKA ZA LICE OD KRASTAVCA

Krastavac se odavno poznat kao odlično sredstvo za drenažu limfe, hidrataciju i podmlađivanje kože. U svijetu postoji čitava industrija tonika i krema na bazi krastavca.

 

Poznato je da krastavac pomaže izbjeljivanju kože, kao i smirivanju posle izlaganja suncu. A u kombinaciji s kurkumom čini prava čuda!

 

Kurkuma je moćan sastojak za podmlađivanje i održavanje tonusa kože. Odličan je antioksidans za kožu, a takođe i protivupalno sredstvo. Od takvog dueta, koža postaje vlažna, blistava i elastična.

 

Da biste napravili masku, samo pomješajte kašu od polovine prosječnog krastavca sa pola kašičice kurkume.

 

Dobro sve izmješajte. Očistite kožu i nanesite masku na 15-20 minuta. Zatim isperite masku čistom, hladnom vodom. Ako imate vrlo suhu kožu, možete nanijeti i hidratantnu kremu.

 

Imajte na umu da kurkuma ima svojstvo da boji, tako da je bolje staviti peškir na ramena. Iz istog razloga, masku je najbolje nanijeti uveče, prije spavanja.

 

Koristite ovu masku tri puta nedjeljno i već za mjesec dana, vaša koža će postati elastičnija, čistija i svježija, mada je efekat vidljiv već nakon prvog nanošenja. Koža će vam se ispuniti energijom, postati meka, zategnuta i prijatna na dodir.

(femina)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...