Maderoterapija kao saveznik u borbi protiv celulita

 

masaža_masne-naslage_celulit_maderoterapija_misszdrava_journal

Maderoterapija je vrsta masaže drvom što može imate opuštajuće učinke, ali i pomoći pri limfnoj drenaži te tako smanjiti izgled celulita.

 

Maderoterapija doživljava sve veću popularnost prvenstveno u Južnoj Americi gdje je tako i nazivaju. Inače se radi o snažnoj tehnici masaže drvom za koju se smatra da je stara stoljećima i da potječe iz Azije. Ako želiš isprobati maderoterapiju, svakako pronađi iskusnog masažnog terapeuta. Budući da su za maderoterapiju potrebni drveni alati, mnogi ljudi su imali bolna iskustva, pogotovo ako je masažni terapeut bio neiskusan. Iz tog razloga, bilo bi dobro izbjegavati ovakvu vrstu masaže na licu ili vrlo osjetljivim dijelovima tijela.

 

Što je maderoterapija?

Maderoterapija ili brazilska maderoterapija je holistička tehnika masaže i jedna je od najpopularnijih anticelulitnih terapija u svijetu. Tehnika koristi anatomski dizajnirane drvene alate za poboljšanje i konturiranje veličine i oblika tijela. Instrumenti su pažljivo dizajnirani i ugravirani na način da omogućavaju ciljani pritisak na problematična područja tijela, kao što su noge, stražnjica, trbuh i ruke.

 

Kombinacija ovih specifičnih alata i primijenjenih tehnika intenzivira razgradnju masnih naslaga, zadržavanje tekućine i fibroznog celulita, eliminirajući ih prirodno zajedno s ostalim toksinima putem procesa limfne drenaže. Važno je napomenuti da je maderoterapija više od konturne terapije ili anticelulitnog tretmana jer su oba ova ishoda rezultat limfne drenaže koja se odvija.

 

U tu svrhu, važno je slijediti upute za naknadnu njegu kako bi se poboljšali rezultati. Masažni terapeut može dati savjete o točnim zahtjevima za njegu nakon maderoterapije što obično uključuje, ​​ali se ne ograničava na unos vode i dijetu. 

 

Prednosti maderoterapije

Maderoterapija najbolje djeluje na masnoću i celulit na područjima kao što su trbuh, bedra i bokovi. Tretman je prikladan za različite stupnjeve celulita, od narančine kore do fibroznog celulita.

 

Da bi maderoterapija pokazala bilo kakvu korist, možda ćeš morati ići na tretmane nekoliko puta tjedno tijekom 3 do 4 mjeseca. Neki masažni terapeuti navode da je potrebno najmanje 10 do 12 tretmana prije nego što se mogu vidjeti bilo kakvi rezultati. Često se u tretmanima kombiniraju tehnika za oblikovanje tijela i mogu trajati 1 sat ili duže, ovisno o tvojoj razini tolerancije. Također možeš kupiti setove za maderoterapiju i isprobati ih kod kuće, a ovo su prednosti maderoterapije:

·         razbija i eliminira celulit

·         omekšava kolagenska vlakna

·         smanjuje ožiljke nakon operacije

·         uklanja toksine i ubrzava cirkulaciju

·         aktivira probavni sustav i sustav limfne drenaže

·         smanjuje zadržavanje tekućine

·         poboljšava tonus kože i neravnu kožu te zateže kožu

·         podiže stražnjicu i konturira struk

·         povećava elastičnost tkiva i potiče širenje krvnih žila

 

Maderoterapija se ne preporučuje tijekom menstruacije, a kod osoba s proširenim venama i kapilarama potrebna je posebna njega.

masaža_masne-naslage_celulit_maderoterapija_misszdrava_journal

Tko je idealan kandidat za maderoterapiju?

Ova terapija je izvrstan izbor za one koji su bili na estetskoj ili medicinskoj operaciji. Maderoterapija se može koristiti za liječenje ožiljaka i poboljšanje tonusa i teksture površinskih slojeva tkiva i kože. Ožiljci nastaju kada dođe do oštećenja unutarnjih i vanjskih tkiva tijela i kao dio tog procesa dolazi do prirodnog zacjeljivanja i izgradnje kolagenih vlakana što rezultira stvaranjem ožiljka, koji često može izgledati estetski neugodno.

 

Terapija drvetom će smanjiti proces stvaranja ožiljaka razbijanjem, labavljenjem i ponovnim poravnavanjem kolagenskih vlakana. Budući da kirurški zahvat uzrokuje oštećenje limfnih žila koje okružuju tkiva zahvaćenog područja, prirodni odgovor tijela je proizvodnja bistre tekućine, a to se pretvara u bol i oticanje, a ponekad i stvaranje seroma. Maderoterapija će aktivirati sustav limfne drenaže i drastično poboljšati zadržavanje tekućine, što će omogućiti smanjenje boli i veću razinu pokretljivosti u tijelu.

 

Za one koji su bili na estetskoj operaciji, maderoterapija će liječiti nerazmjernu i neravnu kožu koja često dovodi do 'kvrgave' teksture kože nakon mnogih operacija oblikovanja kao što su liposukcija ili abdominoplastika. Specifični alati, poput švedske čašice, ne samo da će oblikovati i stanjiti struk, već će vidljivo smanjiti razinu oteklina i zadržavanja tekućine nakon samo jednog tretmana. Bolji rezultat će se postići ako se liječenje započne ubrzo nakon operacije, a idealno unutar prvih 14 dana.

masaža_masne-naslage_celulit_maderoterapija_misszdrava_journal

Maderoterapija je također izuzetno učinkovit tretman za celulit koji se najčešće pojavljuje kod žena i često zahvaća noge, bedra i stražnjicu. Celulit i masne naslage uzrokovane su genetskom strukturom, hormonalnim promjenama, nedostatnim unosom vode i aktivnosti, nepravilnom prehranom i prirodnim procesom starenja. Celulitna tkiva nastaju na vezivnom tkivu unutar tijela i kako rastu, prodiru kroz dublje slojeve kože što rezultira kvrgavim efektom na vanjskoj površini kože.

 

Maderoterapija će brzim i dinamičnim pokretima razbiti celulit i tonizirati i zategnuti kožu te smanjiti centimetre oko nogu, stražnjice i struka. To čini tako što dezintegrira masne stanice zajedno s povećanim površinskim masnim stanicama i gura ih prema limfnom sustavu koji ima tekućinu u svojim limfnim venama. Ovaj proces završava putem sustava za izlučivanje. Postoje različite vrste celulita i u različitim stupnjevima. Masažni terapeut može procijeniti u kojoj je fazi celulit i nakon toga može savjetovati o korištenim tehnikama, broju i učestalosti preporučenih tretmana.

(misszdrava)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...