8 savjeta za njegu kože muškarca

 

BEAUTY_SAVJETI_KOŽA_LICE_LIFESTYLE_MAGAZIN_MODERNO_MUŠKARCI_NJEGA-KOŽE_NJEGA-LICA_NJEGA-TIJELA

Vjerovatno razmišljaš … “Ja sam muškaraca, ne moram da se mučim sa savjetima za uljepšavanje.” (Ali trebaš!) Sa ovim osnovnim savjetima za muškarce, moći ćeš da održavaš svoje lice i tijelo bez mnogo posla.

 

Njeguj svoju kožu

Vodimo računa o svim organima u našem tijelu, ali šta radiš kako bi brinuo o najvećem organu tijela – koži? Odrasla osoba nosi oko 8 kilograma kože, tako da moraš biti siguran da je uredna. Vlažnost je glavna metoda, kojom se održava tvoja koža. Trebaš piti puno vode. Osim toga, ako je tvoja koža i dalje suha, nakon tuširanja nanesi neku hidratantnu kremu. Koristi kremu za tijelo i losion za lice.

 

Zaštiti svoje lice tokom brijanja

Brijanje može uzrokovati iritacije i urastanje dlačica. Štaviše, muška koža je sklona infekcijama. Potraži kreme za brijanje sa smirujućim efektom. U slučaju da se boriš sa crvenilom poslije brijenja, krema za brijanje štiti tvoju kožu. Obrati pažnju da nismo naveli gelove za brijanje. Gelovi najčešće imaju više alkohola, što stvara opasnost od suve kože.

Očisti lice

Žene nisu jedine koje treba da čiste svoje lice. Kontaminacija, znoj i prljavšina od svakodnevnog vježbanja mogu začepiti pore. Na kraju dana, trebaš oprati lice da očistiš svu tu masu sa svoje kože. Ukoliko imaš masnu kožu, uključi sredstvo za čišćenje kože ujutru ili uveče.

 

Koristi šampon za muškarce

Muški skalp je jedinstven u odnosu na žene. Muškarci bi trebali koristiti sredstva za kosu, koja su im prilagođena. Muški skalp dodatno stvara više ulja od ženskog, tako da ti je potreban šampon koji čisti, ali ne isušuje kosu i kožu.

Umanji stvaranje bora

Pored toga što koža treba da bude nahranjena, tvoje navike u ishrani će pomoći u smanjenu bora. Hrana sa više vode u svom sastavu pomaže kod hidratacije, koja kožu održava energičnom. Uključi lubenicu, paradajz, krastavce i limun u svoj režim ishrane. Dodatno trebaš jesti više kupusa. Sadrži vitamin C i vitamin A, koji pomažu pri uklanjanju bora. Isto tako čisti krv, a vlakna u kupusu izbacuju otpad i otrove iz tijela. Otrovi u tijelu mogu uticati da izgledaš starije. Ključ je u detoksikaciji. Takođe, pij minimum 2 litre vode dnevno!

 

Održavaj svoje usne mekanim

Koristi labelo, melem ili mast za usne! Usne radikalno stare i mogu se brzo osušiti. Ubaci labelo, u idealnom slučaju sa zaštitnim faktorom od sunca, u džep i koristi ga tokom cijelog dana.

Održavaj svoj osmijeh

Tvoj osmijeh je jedna od primarnih stvari koje drugi primjećuju. Čvrsti, bijeli zubi izgledaju lijepo, ali će ti i uštediti vrijeme i novac kod stomatologa. Četkanje, čišćenje zuba i upotreba konca za zube i tečnosti za ispiranje usta jednom dnevno smanjuju opasnost od bolesti desni, karijesa, isušivanja i bolesti.

 

Dobro se naspavaj

Imaš podočnjake? Možda se ne odmaraš dovoljno. Normalna odrasla osoba treba između 7 i 9 sati odmora.  Osim toga, rashlađeni rezani krompir na očima oko 20 minuta, može smanjiti tamne krugove. Bez obzira na to da li možeš savladati ove savjete u svojoj dnevnoj rutini, počni da primjenjuješ nekoliko njih, što će obradovati tvoju kožu, kosu i zube. Izgledaćeš bolje, ali i vitalnije!  

(ultra.ba)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...