Učimo od Kejt Midlton i Viktorije Bekam... Karirani dezen sa 20, 30, 40 i 50 godina

 

Kejt-Midlton_moda_blagdani_karirani-dezen_karo_viktorija-bekam

Bližimo se praznicima, koje vezujemo između ostalog i za karo dezen, pa je možda ovo prilika da ga uvrstite u svoj garderober. Škotska varijanta posebno se istakla u protekloj i ovoj sezoni, ali mogućnosti su razne i nadilaze tradicionalnu zelenu, crvenu i plavu.

 

Štaviše, nude se i spojevi nekoliko dezena, kao kitnjasta, ali efektna opcija. Da bismo vam olakšali odabir, razvrstali smo najbolje krojeve za dame različitih generacija.

 

1. Karirani dezen u 20-im

U ovom uzrastu, djevojke se nerijetko odlučuju za ležerna izdanja, pa je tako haljina obično kraća, kako bi se naglasila linija. Uz to se sjajno uklapa dugačak kaput ili pletivo, ali ima i uspješnih primjera istog dezena od glave do pete.

 

2. Karirani dezen u 30-im

Iako četvrta decenija označava zaokret u garderoberu koji poprima klasičnu notu, uvijek postoji prostor za malo eksperimentisanja. Dužina može da ostane kraća, a najbolje je haljinu upotpuniti rolkom ili džemperom ispod, te beretkom.

Ako se ne pronalazite u ovom opisu, možete iskoristiti duži model suknje, širu košulju i visoke čizme.

Treća opcija bi bila karo na karo.

 

3. Karirani dezen u 40-im

 

Kejt Midlton na pragu je pete decenije, pa je fotografija ispod adekvatan primjer karirane suknje uz klasiku, u vidu džempera i antilop čizama.

Sa druge strane, uvijek inspirativna Viktorija Bekam jednom prilikom odlučila se za razigranu varijantu – dugu kariranu haljinu i duge kožne čizme.

4. Karirani dezen u 50-im

Suknju ovog dezena možete ispratiti čizmama na potpeticu i džemperom u boji šara, baš kao na fotografiji.

 

Već smo spomenuli da ne treba bježati ni od naizgled zahtjevnih spojeva dva različita karirana dezena, a priznaćete da dama na priloženoj objavi izgleda sjajno. Ona se odlučila za suknju i kraću jaknu približnog rada, te visoke potpetice.   stil.kurir.rs

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO