Mali vodič za kupovinu poklona prema horoskopskom znaku

 

Šta pokloniti svojoj najboljoj prijateljici u znaku Blizanaca? Tvojoj svekrvi Škorpiji, kolegici Ovnu, kumi Biku, majci Raku ili saradnici Vagi? Susan Miller, poznata astrologinja savjetuje, kako da izabereš savršen poklon za svaki znak horoskopa.

ASTRO_ŠOPING_ASTRO-VODIČ_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_HOROSKOPSKI-ZNAKOVI_KUPOVINA_LIFESTYLE_MAGAZIN_POKLONI_PRAZNICI_SAVJETI_ZODIJAK
Ovan

Žena Ovan ima ideje i ono što je najznačajnije ona ne sanja – ona sve sprovodi u akciju. Kao prvi znak zodijaka ona je uvijek u pokretu. Pokušajte da je zadržite i ona će se oteti. Uvijek dinamična, uvijek od akcije, uvijek liderka. Ona ima neopisivu snagu, koncenntraciju, kreativnost, hrabsrost i inspiraciju. Traži nove izazove.

 

Crvena torba ili novčanik je savršen poklon za Ovna. Crvena je srećna boja za Ovnove, a mnoge kulture smatraju da je to boja sreće. Crvena je simbol snage, hrabrosti, motivacije i entuzijazma, a to su sve kvalitete koje ima žena Ovan.

 

Prijedlog: crvena torba, crveni karmin, donji veš, crveni novčanik.

ASTRO_ŠOPING_ASTRO-VODIČ_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_HOROSKOPSKI-ZNAKOVI_KUPOVINA_LIFESTYLE_MAGAZIN_POKLONI_PRAZNICI_SAVJETI_ZODIJAK 

Bik

Žena Bik vidi ljepotu svuda oko sebe i koristi svaku priliku da je slavi. Izuzetno je senzualna. Večera sa njom je zabavna – Bik pokušava da pogodi začine koje je kuhar koristio. Primjetila je parfem koji nosiš (i verovatno zna njegovo ime).

 

Prilikom kupovine garderobe ona voli taktilna, prirodna vlakna poput pamuka, kašmira, krzna, svile i vune i favorizuje neutralne boje. Bik je praktično izmislio pojam ‘investirati u garderobu’. Ona želi kvalitet i sposobnost miješanja između sezona i godina.

 

Bik je skromna žena, tako da jarke boje ne odgovaraju njenoj ličnosti, dok kašmir donosi kvalitet i izdržljivost, prilagođavajući se praktičnoj strani. Žena Bik je pažljiva, lijepa iznutra i izvana.

 

Prijedlog: parfem, kardigan pastelnih boja, slatkiš.

 

Blizanci

Zanimljiva, intelektualna i spontana, žena Bik želi da sazna više o svijetu oko nje. Ona je vođena brzim Merkurom i lako ju je pročitati.

 

Mnogi Blizanci se bave novinarstvom ili postaju autori, kolumnisti i urednici. Biti prva koja čuje nove vijesti za nju je izvrsno. Drugi Blizanci uspješno rade u PR-u, društvenim medijima ili postaju agenti, pregovarajući o ugovorima za druge. Takođe bi stvorila i uspješnu turističku agenciju – biti u pokretu je njen stil.

 

Blizanci su jedan od dva znaka zodijaka koji vole putovanje. Kada vrijeme u njenom rodnom gradu postane loše, vidjećeš da žena Bik pretražuje cijene avionskih karata… čak i ako je u pitanju  produženi vikend. Posebno voli da lovi sunce. Ona je u stalnom pokretu.

 

Prijedlog: sunčane naočale, personalizovani rokovnik, kupaći kostim, kurs za marketing ili društvene mreže, planer.

 

Rak

Žena Rak ima jaku kreativnu stranu i voli modu – naročito bezvremenske komade, koje može nositi tokom cijele sezone. Njena osjetljiva i ljubazna priroda traži nešto meko i toplo.

 

Ona je izuzetno dobar kupac i menadžer novca. Kupuje stvari koje će dugo trajati i biti funkcionalne. Ona voli modu, ali ideja o kupovini odjeće koju ona može samo nositi tokom jedne sezone čini joj se čudnom – ona insistira da se jedna kombinacija može nositi više puta na razne događaje, tokom cijele godine.

 

Osjetljiva, ljubazna i empatična priroda Raka će je dovesti do bilo čega toplog i mekanog. Kvalitet i mekoća su idealni za njenu ličnost i način života.

 

Prijedlog: Šal i kapa, prekrivač, naušnice, rukavice, džemper.

ASTRO_ŠOPING_ASTRO-VODIČ_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_HOROSKOPSKI-ZNAKOVI_KUPOVINA_LIFESTYLE_MAGAZIN_POKLONI_PRAZNICI_SAVJETI_ZODIJAK 

Lav

Lav je znak koji je najbliže povezan sa kraljevskim licima, ovaj znak voli luksuz i radije bi imao nekoliko dizajnerskih komada nego plakar pun prosječnih stvari. Lav voli drago kamenje i zlato. Ovaj znak ima živahan način života, jer žena Lav obožava kulturne aktivnosti. Provešće subotu od posjete galerijama, muzejima do odlaska sa svojim partnerom ili prijateljima na rock koncert ili balet.

 

Žena Lav voli komplimente – i ona će to slobodno priznati. U svoju pojavu ulaže puno vremena i energije, pa je srećna kada njena publika primjeti i cijeni napor koji je učinila. Ona je samopouzdana, tako da sigurno zna kako da uđe na velika vrata.

 

Lavovima je naklonjena industrija zabave – glumac, pjevač, producent, režiser, osvetljenje i scenografija, dizajn kostima, scenarista ili dramski pisac, koreograf, filmski stvaralac ili fotograf. Njen ukus je odličan, tako da neki Lavovi postaju slikari ili skulptori. Drugi postaju briljantni menadžeri, jer oni čvrsto drže vlast, ali uvijek sa toplim, otvorenim srcem i smislom za humor.

 

Prijedlog: zlatni nakit ili nakit s poludragim kamenjem (Jantar, Citrin, Onyx), karte za pozorište ili koncert, zlatne sjenke za oči ili parfem.

 

Djevica

Djevica je analitična, jasna, precizna, duhovna i praktična. Kao i Blizancima, Merkur vlada ovim znakom, ali za razliku od Blizanaca koji voli sve vijesti, Djevica zahijteva svrhu u korištenju informacija. Vjeruje da ako provodite vrijeme čitajući časopis o novim trendovima, onda je važno kupiti najmanje jednu novu stvar.

 

Djevica se rodi u vrijeme žetve. Zato voli neutralne boje. Praktična duša, gospođa Djevica zna da ima zauzet način života i da joj je potrebna udobnost. Ona je skromno stvorenje i nije joj potrebno da njena odjeća “galami”, već da “šapuće”.

 

Njen znak je povezan sa medicinom i liječenjem. U izdavaštvu Djevice čine neke od najboljih urednika, jer može pronaći najmanju gramatičku grešku i učiniti rukopis ubedljivijim. Mnogo čita, pa je njeno znanje široko i duboko.

 

Djevice rade rukama i prave vrhunske krojeve, šablone – jedan poznati modni dizajner je rekao da će samo unajmiti Djevicu u svoj modni studio. Djevica je pametna – neće odbaciti odjeću ako je voli.

 

Prijedlog: knjiga, mirisna svijeća, kupon za masažu, eterično ulje, rokovnik.

 

Vaga

Vaga je harizmatična, diplomatska, sjajna i elegantna. Kćerka Venere, planete ljepote i milosti, ona uvijek izgleda svježe, njena šminka se nanosi laganim dodirom. Vaga se smatra znakom braka i najsrećnija je kada se spoji. Za nju, brak je svet, a Vaga će učiniti sve što može, uključujući donošenje zajedničkih odluka, da očuva i zaštititi svoj odnos.

 

Motiv Vage je vaga, i ona traži savršenu ravnotežu u svim stvarima. Ona očekuje idealnu pravičnost, tako da nije iznenađujuće što mnoge Vage idu u pravnu profesiju. U poslovnom svijetu uživa u partnerskim odnosima, za koje misli da će imati koristi od udruživanja. Vaga dobro radi na poljima koja iskoriste njenu prirodnu diplomatiju, kao što su pregovarači na radu, diplomate i ambasadori. Jedno mjesto na kome ćeš ih pronaći puno je u modi, jer su dizajneri, urednici i pisci za Vagu centar dešavanja. Ona je ta koja ćeti reći šta je novo, bilo da je to restoran, film ili knjiga.

 

Venerina dominacija nad svim stvarima koje su lijepe, uključujući i nakit, znači da obožava dobijati naušnice i ogrlice. Vaga smatra da devojka ne može imati dovoljno sjajnih naušnica, pa joj poklonite nekoliko pari. I Vaga voli torbe – Venera je uvijek prikazana na slikama sa zlatnim kovanicama u ruci. (Venera je povezana ne samo sa ljubavlju i ljepotom, već sa novcem.)

 

Prijedlog: Torba, nakit, džemper ili kozmetika, losion, novčanik, rukavice.

ASTRO_ŠOPING_ASTRO-VODIČ_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_HOROSKOPSKI-ZNAKOVI_KUPOVINA_LIFESTYLE_MAGAZIN_POKLONI_PRAZNICI_SAVJETI_ZODIJAK 

Škorpija

Žena Škorpija je sigurna i spremna – i samo malo tajanstvena – ali ona nema veliki ego, tako da teži da izbjegne pažnju. Sofisticirana, intenzivna i sjajna kada se radi o poslu, ona je savršena i iskustveno pametna, i zna kako se zarađuje novac.

 

Škorpije odlikuje primjena zakona, detektivski rad – bilo šta što zahtijeva veliku tajnu. Škorpija voli da radi  sama, što je čini savršenom za špijunski posao. Ili konkurentni razvoj proizvoda, finansije, bankarstvo, trgovina, rizični kapital.

 

Brak je svet za Škorpiju; to je savez u koji ona ne ulazi olako. Ona drži obećanja i očekuje da će njeni prijatelji učiniti isto. Ona je privatna osoba, a prema njoj privatna pitanja moraju ostati privatna. Ona je hipnotična i misteriozna, a oči su njen najzanimljiviji kvalitet.  Ona će vam postaviti mnogo pitanja, ali žena Škorpija neće odavati informacije o sebi.

 

Prijedlog: neobičan srebrni nakit, svilena pidžama, kišobran, poludrago kamenje, mirisna svijeća, knjiga, kupon za masažu.

 

Strijelac

Strijelac je avanturista, svjetski putnik. Da bi proslavila svoj rođendan, otišla je u poznato skijalište. Strijelac utjelovljuje grčku teoriju da snažno tijelo dovodi do snažnog uma i duha … razlog zbog kojeg ovaj znak teži da vježba i ostane mršav. Ovaj znak je rođen sa snagom, agilitetom i brzinom.

 

Oni žele udobnost, jer se uvijek kreću brzinom svjetlosti. Naravno, žena Strijelac voli da izgleda sjajno, ali ona je prirodna djevojka, pa želi da izgleda kao da je s lakoćom nabacila nekoliko savršenih krpica. Ništa ne smije izgledati ukočeno, jer kod Strijelca, forma uvijek sledi funkciju.

 

Prijedlog: sportska torba ili nešto od sportske opreme, šešir, vikend putovanje, kupon za spa vikend, kofer, knjiga.

 

Jarac

Jarac je ambiciozna duša i kaže da je posao njena igra – i ona je u pravu. Ona je topla i ljubazna, model lidera. Ona ukazuje na to da brine o svojim zaposlenima. Jednostavan, ali dobro pripremljen obrok u posebnom restoranu je idealan poklon za nju.

 

Njen stil je klasičan i potcijenjen; ona voli neutralne boje i prirodne tkanine. Žena Jarac ne želi da nametljiva garderoba utiče na njen profesionalni imidž i autoritet. Neke praktične, klasične, dobro dizajnirane stvari će služiti i drugoj funkciji, jer će ona moći da nosi svoje stvari kroz mnoge vremenske promjene i nekoliko sezona.

 

Ona će doći da vas upozna direktno iz kancelarije, a obožava udobnost, lakoću i eleganciju. Ona voli pravo zlato i dragulje, i rijetko ćete vidjeti da nosi bižuteriju.

 

Prijedlog: sat, karirani sako, večera u tradicionalnom restoranu, knjiga, rokovnik, ruksak.

 

Vodolija

Za vodoliju je sve  u budućnosti. Ponekad će ona reći ili učiniti nešto što se čini izvan vremena, dok ne vidiš da je bila ispred vremena.

 

Ako je na bilo koji način kritikujete, ona će slušati, slijegati ramenima i odlutati – ona koristi svoju vlastitu mjeru za uspjeh.

 

U svakoj Vodoliji ima malo pobunjenika. Ako prvi dan na novom poslu njen menadžer kaže: “Uvijek smo radili stvari ovako”, ona će raditi upravo suprotno. Ona će biti u misiji da pronađe bolje metode i dovodi u pitanje tradiciju. Njen vladar je Uran, neočekivana, iznenadna, kreativna planeta, koja je uči da pravila treba da budu prekršena.

 

Vodolija je veoma intelektualan znak koji se oslanja na nauku da bi donijela svoje odluke i predstavila pogled na svijet. Vodolije privlače poslovi kao što su nauka o raketama i istraživanje svemira, sve faze inžinjeringa, pisanje kodova, razvoj softvera i aplikacija. Naša heroina je takođe zainteresovana za humanističke, dobrotvorne organizacije i pomoć velikim grupama koje su u društvu marginalizovane.

 

Vodolija briljira čak i na elektronskim ili digitalnim medijima, uključujući TV, radio, podcast ili Internet, gdje  postaje veća od života. Zahvaljujući njenom čistom srcu i stvarnoj potrebi da pomogne, ona može lako osvojiti entuzijastičku podršku za ciljeve u koje vjeruje.

 

Da biste obradovali Vodoliju, moraćete joj dati nešto upečatljivo. Njena mantra je “misli drugačije”.

 

Prijedlog: ruksak, blutooth slušalice (ili neki drugi gadget), marama, šal, medaljon.

 

Ribe

Za Ribe se kaže da je najemotivniji i najkreativniji znak zodijaka, jer njene ideje nastaju duboko unutar njene podsvijesti, snažne i aktivne od strane njene vladajuće planete Neptun. Ribe vide ljepotu u mjestima koja drugi ne gledaju, sintetišu ih u nešto svježe i novo za svoje umjetničke izraze. Njeno mišljenje je jedinstveno i posebno.

 

Ribe vide simbole, akorde muzike, mirise, boje, pa čak i ukus hrane kao tragove poruka koje čine osnovu za misteriju života. Život može da utiče na Ribe; ona je super osjetljiva i može osjećati bolove tonovima riječi. Zato joj treba vremena samo da razmišlja ili meditira.

 

Riba je duboko intuitivna, a srce joj prvo kaže šta treba učiniti, prije nego što može u potpunosti da pojasni zašto mora pratiti ono što joj instinkt diktira. Ribe često imaju i proročke snove.

 

Na poslu, Ribi treba nezavisnost i autonomija. Ona može najbolje raditi noću, nakon što se telefoni i mailovi smire. Inspiracija i mašta se ne mogu strukturirati, a Ribama je potrebna ta sloboda da rade po volji.

 

Ribe su često dizajneri, glumci, umjetnici, kompozitori, muzičari, filmski režiseri, scenaristi, pjesnici, plesači, koreografi, set dizajneri, stručnjaci za osvjetljenje, fotografi, dizajneri kostima, frizeri, kreatori parfema i oni koji rade na web dizajnu. Ribe čine i talentovane astrologe, zbog svoje majstorske interpretacije simbolike tako nužne u tumačenju horoskopa. Ribe takođe čine velike psihijatre, socijalne radnike, medicinske sestre, doktore spavanja, okeanologe, istraživače dubokog mora ili morske biologe.

 

Ribe vole cipele više od bilo koga, i zato je ona Carrie Bradshaw svih znakova. Ima više cipela nego što ima vremena za nošenje. Ona je krajnji romantičar i još uvijek veruje u bajke. Uvijek je voljela priču Pepeljuga, jer je to priča koja se vrti oko cipele.

ASTRO_ŠOPING_ASTRO-VODIČ_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_HOROSKOPSKI-ZNAKOVI_KUPOVINA_LIFESTYLE_MAGAZIN_POKLONI_PRAZNICI_SAVJETI_ZODIJAK

Prijedlog: ljubavni roman, ogrtač, mirisne štapiće ili esencijalna ulja, kozmetika, parfem, društvene igre. 

ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...