Joga u krevetu!

 

Iako smo dovoljno spavali, ponekad nam se čini da ustanemo umorniji nego što smo bili prije spavanja. Ali imamo rješenje! Jutarnja joga u krevetu ima bezbrojne mentalne i fizičke koristi. Od buđenja svojih čula i smanjenja stresa do njegovanja osećaja svrhe, povećanja fleksibilnosti i otvorenosti, joga je umjetnost koja ima sposobnost da probudi svaku ćeliju u tvom tijelu i poboljša kvalitet tvog dana.

INSPIRATIVNO_JOGA_JOGA-U-KREVETU_JUTARNJA-RUTINA_JUTARNJE-NAVIKE_JUTRO_KREVET_LIFESTYLE_MAGAZIN_YOGA_ZDRAVLJE

Iako mnogi ujutro žure da što prije započnu radni dan, jutarnja yoga rutina će se pobrinuti da započneš svoj dan na desnoj nozi! I najbolji dio? Sve to možeš učiniti u svom krevetu.

 

Jednostavnim podešavanjem alarma 10 ili 15 minuta ranije možeš promijeniti, ne samo tok svog jutra već i tok dana, koristeći jogu da oblikuješ svoj stav, otvoriš svoja čula i postaviš ton mira u tijelu i umu. To je sve što je potrebno! Evo samo nekoliko koristi koje će ti donijeti ova jutarnja rutina:

 

Pozitivan stav  – Dio yoge je i meditacija koja može da se fokusira na zahvalnost. Kada počneš dan sa zahvalnošću, dobar stav i ponašanje sigurno će uslijediti.

 

Poboljšano varenje – Sa samo nekoliko pokreta masiraš unutrašnje organe i daješ svom sistemu za varenje podsticaj za početak dana. Čaša vode s limunom daće ti energiju i osjećaj lakoće.

 

Pravilno disanje – Sve te nevjerovjatne tehnike disanja stvarno funkcionišu. Čim upadneš u prvu saobraćajnu gužvu ili radnu krizu, zapamti da duboko dišeš. Ne možeš kontrolisati okolnosti, ali možeš kontrolisati svoju reakciju na takve situacije.

 

Pravilno držanje – Stres i sjedenje mogu biti veoma štetni za tvoju kičmu. Zašto ne početi dan vježbama koje će ti pomoći, a kičma će ti biti zahvalna!

 

Jesmo li te već uvjerili? Evo nekoliko prijedloga jutarnje yoge koji će te inspirisati:

 ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...