Priyanka Chopra Jonas o ljepoti, naslijeđu, samopouzdanju

 

GLUMICA_HOLIVUDSKA-ZVIJEZDA_MAGAZIN_LIFESTYLE_LJEPOTA_ŽENA_NJEGA_POPULARNO_PRIYANKA-CHOPRA-JONAS

“Moć ljepote? To je nešto što postoji već eonima”, kaže Priyanka Chopra Jonas. Glumica, pjevačica i producentkinja nosi još jednu ulogu, onu globalne ambasadorice i kreativne saradnice Max Factora. “U Indiji, odakle dolazim, ljepota je tako veliki dio žene,” kaže ona. “Postoji nešto što se zove ‘solah shringar’, što predstavlja 16 načina na koje se žena uljepšava, a to dolazi iz perioda od prije više hiljada godina.

 

Njeno naslijeđe imalo je ogroman uticaj na njenu filozofiju ljepote, temu koja je protkana njenom kulturom otkad zna za sebe. Otkako se kao tinejdžerka preselila u SAD, gdje je pobjeđivala na raznim takmičenjima ljepote, osiguravajući titule za Miss Indije i Miss svijeta, prije nego što se počela baviti glumom, sve do danas praktikuje mnoge rituale ljepote, koje je usvojila u svojim formativnim godinama.

 

„Mnogo toga što je poznato u LA-u uglavnom dolazi iz Indije, kao što su joga, kurkuma, ghee, aloe vera – mnogo stvari koje su dobre za vas“, kaže ona. Jedna od njenih omiljenih kozmetičkih praksi je masaža vlasišta upotrebom ulja („volim ulje kokosa, badema, mješavinu oboje“). „Masaža uljem je odlična da učinite da vaša kosa i vlasište budu zdravi“, kaže Priyanka. “To je tradicija unutar Indije, koja se prenosi sa bake na majku i kćerku. Imam toliko uspomena na to, kako sam sjedila između bakinih i maminih nogu i kako su mi stavljale ulje u kosu. Nekada sam to mrzila kao djevojčica, ali sada sam veoma zahvalna.”

 

Piling je još jedna dobra stvar. „Odrastala sam sa prirodnim pilingom; napravljenim od brašna, jogurta i kurkume u prahu, pomiješanih u pastu koju nanesete na tijelo i kada je izribate vaša koža je odlična. Super je iscjeljujuća, super hidratantna. Očigledno, morate testirati koliko kurkume koristiti – što je koža svjetlija, više se može zamrljati.”

 

Njen ponos na sopstveno naslijeđe je očigledan. „Mnogo losiona i napitaka, koje su moje tetke i moja mama oduvijek koristile sada se pakuju i prodaju“, dodaje ona.

GLUMICA_HOLIVUDSKA-ZVIJEZDA_MAGAZIN_LIFESTYLE_LJEPOTA_ŽENA_NJEGA_POPULARNO_PRIYANKA-CHOPRA-JONAS

Produženi period vremena kod kuće tokom ovih posljednjih 18 mjeseci, dao je Chopri Jonas posvećeniji prostor za njene rituale njege. “Shvatila sam da nikada o tome nismo razmišljali onoliko koliko je trebalo“, kaže ona. “Za mene je ljepota zapravo to kako se osjećaš iznutra. Svi su čuli da ljepota dolazi iznutra, ali zaista jeste tako; i najbolje izgledam kada se osjećam najbolje, pa mislim da je to veliki dio onoga što me je izolacija zaista naučila – da odvojim to vrijeme za sebe da se brinem o svojoj kosi i koži, okupam se, slušam muziku, pročitam tu knjigu, koju sam odlagala ili pogledam film koji sam namjeravala.”

 

Bilo je to buđenje. “To je nešto oko čega jednostavno više neću praviti kompromise. Moje mentalno zdravlje je bolje i osjećam kao da mogu da se nosim sa stresom, ako imam vremena za sebe i radim stvari koje hrane moju dušu.”

 

Zvijezda je podijelila još neke beauty trikove, koje je naučila. „Naučila sam da proizvode na svom licu morate proširiti do dekoltea“, kaže ona. „Na početku karijere nisam ni znala razliku, a sada vidim fotografije i mislim ‘hmm tvoje lice izgleda malo drugačije od ostatka tijela’. Sve mora izgledati podjednako dobro.”

 

Pristup ove glumice glamu sada ima fokus na „manje je više“ – „Ja samo mislim da je elegantnije“ – i ona vjeruje da bi šminka „trebalo da bude izraz onoga što osjećate“, a ne maska. “Vjerujem u upotrebu šminke da bih izrazila svoju individualnost, ali i da bih se osjećala dobro, i osjećam se bolje kada moja šminka nije ono što govori umjesto mene. Ja govorim u svoje ime.”

 

Glumica kaže, da ako postoji nešto što je naučila od profesionalaca, to je da treba odvojiti vrijeme za pripremu kože prije nanošenja šminke. “Dobra koža je osnova šminke. To je ključno”, kaže Priyanka. “Prije velikog crvenog tepiha, uvijek ću pokušati napraviti masku, pobrinuti se da se hidratiziram, dobro naspavam i pijem puno vode – takve stvari osiguravaju da moja koža bude sjajna, kada šminker krene da radi.”

GLUMICA_HOLIVUDSKA-ZVIJEZDA_MAGAZIN_LIFESTYLE_LJEPOTA_ŽENA_NJEGA_POPULARNO_PRIYANKA-CHOPRA-JONAS

“Stalno držim flašu vode u torbi. I punim je gdje god idem – to je otkriće za moju kožu. Popiću oko pet ili šest boca od 500 ml dnevno” (vodu nosi u bočici od nehrđajućeg čelika).

 

„Stručnjaci mogu da urade sav svoj posao na meni ili mogu da nosim nevjerovatnu haljinu po mjeri, ali ako se ne osjećam srećno, jednostavno ne izgledam najbolje. Ona zastaje i smije se: „Osetljiva sam!“, prije nego što doda da je njen spoljašnji izraz „zaista u korelaciji sa onim što njeno srce osjeća“.

 

Uzmite holivudski moto: “Osjećaš se samopouzdano i nekako izgledaš lijepo.” Slažem se s tim.   

ultra.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.