Poruka dana: Pojednostavni život, pusti priče i tračeve i gledaj kako se u tvom srcu stvari razvijaju!

 

valusterapija_mario-žuvela_poruka-dana_journal_motivacija

Štogod prošao nemaš razloga da se svakoga dana ne budiš s velikim osmijehom preko lica i pokloniš ga drugome. Ljudi koji su odabrali takav pristup životu nikada se nisu pokajali. Nikada ne znaš što se u toku jednoga dana može dogoditi kada imaš vjere u sebe i kada daješ prioritet svojim snovima a ne onome što govore drugi.

 

Pojednostavni život, ne skupljaj talog negativnih misli i osjećaja u sebi. Reci slobodno i otvoreno ono što misliš i olakšaj dušu. Strah kojemu si dao prostor u sebi uzeo je i više nego što si očekivao. Svaki pokušaj da sa sumnjom gradiš budućnost briše tu tvoju budućnost i ostavalja te na praznom prostoru tvojih nesigurnosti. U pokušaju da nađeš svoj mir na kraju ćeš shvatiti da je najvažnije srce i dušu osloboditi zamjerenja, bilo sebi, bilo drugima, a sve ostalo će doći na svoje.

 

Svaki dan se možeš nadati nekom čudu i vidjet ćeš koliko nada preobrazi život. Prestani sebi prebacivati zbog loše prošlosti, neostvarenih snova, nesređenih odnosa, neuzvraćenih ljubavi, ne nosiš odgovornost za sve poraze u svom životu. Dogodili su se i tu sada više ne možeš ništa promijeniti osim izvući pouku. Nemoj se zbog njih natovariti pustim kompleksima koji ti ne trebaju, izdahni jednom zauvijek sve te brige, a udahni spokoj.

 

Pojednostavni život i shvati da smo mi ovdje samo putnici. Prije stotinu godina nije nas bilo, za stotinu godina neće nas isto biti i zato ne uzimaj ozbiljno probleme koje sada imaš, neće vječno trajati, ne trebaš život upropastiti bitkama u kojima nećeš ništa dobiti ali ćeš sasvim sigurno sve izgubiti. Pojednostavni svoj život i reci onima koje voliš da ih voliš, i osjeti ćeš u svom srcu bujicu osjećaja koju nisi nikada mogao zamisliti. Živi jednostavno iz nje i za nju!

 

Mario Žuvela  valuesterapija.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...