NE PROPUSTITE: 6 filmskih noviteta koji utjelovljuju blagdanski duh

 

advent_božić_film_božični-filmovi_zabava_odmor_netflix_journal

Advent samo što ne kuca na vrata, a blagdansko ozračje već se počinje osjećati u zraku. Osim lampica, božićnih drvaca i kuhanog vina, postoji još štošta čemu se možemo veseliti, a jedna od stvari na popisu su i božićni filmovi. Filmski su studiji i ove godine opskrbili filmofile pozamašnim izborom novih naslova koji utjelovljuju blagdanski duh, a u nastavku donosimo neke od naših prijedloga koji će vas sigurno oduševiti. 

 

A Castle for Christmas

Savršena Netflixova romantična komedija u glavnim ulogama ima Brooke Shields (Plava laguna, Beskrajna ljubav) i Caryja Elwesa (Kraljevna nevjesta, Robin Hood: Muškarci u tajicama). Shields glumi uspješnu spisateljicu koja želi kupiti dvorac u Škotskoj koji je nekoć pripadao njenoj obitelji, no njegov vlasnik (Elwes) pokaže se kao prepreka na tom putu. Početne se trzavice s vremenom preobraze u ljubavnu priču koja će se preobratiti i najveće cinike.

 

Love Hard

Još jedna romantična komedija na popisu, no ova će se posebno svidjeti onima koji su se okušali u svijetu online datinga. U glavnoj je ulozi Nina Dobrev koja se nakon brojnih razočaranja na ljubavnom planu okrene aplikacijama za upoznavanje i zbliži s naizgled savršenim partnerom. Uvjerena da je njenim ljubavnim mukama došao kraj, odlučuje riskirati sve i sjesti na prvi avion kako bi mu se pojavila pred vratima i iznenadila ga za Božić. Ono što je dočeka je hladan tuš kad se ispostavi da je njen ‘savršeni muškarac’ ukrao tuđi identitet i lažno se predstavio. Slijedi dilema: dati šansu ili dignuti ruke?

 

Father Christmas is Back

Riječ je o obiteljskoj priči koja prati četiri sestre. Iako nisu u dobrim odnosima, povratak njihovog otuđenog oca natjera ih na okupljanje u obiteljskoj rezidenciji za Božić. Među glumcima su i poznata imena poput Elizabeth Hurley i Johna Cleesea. Obiteljske prepirke i tajne koje isplivaju na vidjelo godinama kasnije recept su za izvrsnu blagdansku komediju.

 

The Princess Switch 3: Romancing the Star

U trećem nastavku popularne božićne franšize glumica Vanessa Hudgens reprizira sve tri svoje uloge iz prethodnih filmova. Podsjetimo, prvi je nastavak (The Princess Switch) još 2018. postigao zavidnu gledanost, a njegovim je stopama pošao i nastavak (The Princess Switch 2: Switched Again). Na repertoaru su opet zamjene identiteta i ljubav, a radnja se vrti oko potrage za dragocjenim draguljem koji je ukraden s kraljevskog dvora. Triju se priključuje i bivši dečko jedne od njih koji im, oslanjajući se na vlastitu kriminalnu prošlost, pomaže osmisliti plan.

 

The Claus Family

Ako tražite film u kojem će moći uživati i djeca i odrasli, ovo je odlična opcija. The Claus Family jest nizozemsko-belgijska produkcija čiji protagonist, dječak Jules, mrzi Božić. Doživi veliko iznenađenje kad otkrije da je njegov djed zapravo pravi Djed Božićnjak, no iznenadna ga bolest izbaci iz stroja. Jules mora preuzeti njegovu ulogu i pobrinuti se da djeca diljem svijeta dobiju darove, unatoč svom početnom manjku entuzijazma.

 

Silent Night

Dosta vam je tradicionalnih božićnih filmova? Onda je ovo naslov za vas. Silent Night stapa crnu komediju i dramu. Premisa se temelji na pripremi za obiteljsku proslavu Božića, ali ne bilo kakvog: zadnjeg Božića prije smaka svijeta. Među glumačkom postavom nalaze se Keira Knightley i Lily-Rose Depp.    naturala.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO