U samo 4 koraka postignite sjajan i ujednačen ten i u hladnijim danima

 

BLISTAV-TEN_HLADNIJE-VRIJEME_NANOŠENJE_PODLOGA_PRIMER_PRIRODAN-IZGLED_UJEDNAČEN-TEN

Kako da imate blistav i ujednačen ten i kada dođe hladnije vrijeme donosimo u članku ispod

 

Kad temperature padnu i dođe hladnije vrijeme, nastupa i promjena za našu kožu. Suha koža i bljedilo zamjenjuju nekad ružičasti i/ili brončani ten i ovo je period kada mnogi od nas preispituju svoje rutine šminkanja. Osim rješavanja njege kože – na primjer, zamjena laganih losiona za raskošnije, hranjive kreme – ključno je i posvećivanje pažnje podlozi. To što je zima ne znači da vaša sjajna koža treba ući u hibernaciju. Kako postići sjajan i ujednačen ten i zimi donosimo u nastavku.

 

Korak 1: Udovoljite potrebama vaše kože

Do sada ste svjesni činjenice da se vaša koža mijenja zimi – kožna barijera postaje kompromitirana zbog hladnoće i centralnog grijanja, pa je ključno procijeniti kako koža izgleda i kako se osjeća prije nanošenja vaše baze. Pogledajte se u ogledalo i odvojite vrijeme da shvatite što je vašoj koži potrebno. To je vjerovatno hidratacija i neki piling.

 

Korak 2: Držite se vaše podloge, promijenite primer

Ne morate kupovati potpuno novu šminku kada dođu hladniji mjeseci. Umjesto toga bitno je da naučite kako da u kojoj sezoni šta koristite. Možete da koristite isti puder i ljeti i zimi a umjesto toga promijenite primer kako biste promijenili njegov učinak.

 

Korak 3: Nanošenje podloge je bitno

Savremeni način nošenja podloge (i svih drugih proizvoda koje koristimo) je izgledati kao da uopće ne nosite ništa. Osim korištenja formula koje imaju srednju i laganu prekrivenost, aplikacija je ključna. Koristite četke, spužve, prste..sve što će vam pomoći da što prirodnije moguće nanesete podlogu.

 

Također budite „škrti“ kada je u pitanju nanošenje pudera kako vaše lice ne bi izgledalo neuredno.

 

Korak 4: Dodajte toplinu kremastim teksturama

Kako biste svojoj koži lica dali život i sjaj nakon što ste nanijeli podlogu, upoznajte se s kremastim rumenilima i bronzerima. Kremasto rumenilo će vam dati prekrasan, blistav i rosan efekt a put do toplog tena možete dobiti kremastim bronzerom.        soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...