Box bob - idealna frizura za tanku kosu kojoj treba volumen

kosa_frizura_ljepota_volumen-kose_box-bob_frizura-za-tanku-kosu_journal

Beživotna kosa koja visi posljednje je što želimo vidjeti u ogledalu. Krivci za ovu katastrofu na glavi prije svega su pogreške u njezi, ali i prerijetki posjeti frizeru. Zbog ovoga čak i najjača kosa može postati problem i teško je oblikovati frizuru. Šamponi namijenjeni tankoj kosi ili oni koji daju volumen mogu stvar popraviti na kratke staze, ali ništa neće „podići“ mlitavu kosu bolje od dobrog izbora frizure. Zato ti predstavljamo hit frizuru ove jeseni: tako zvani box bob.

Što je box bob?

Trenutačno je box bob je jedna od najtraženijih frizura po salonima – osobito nakon lockdowna i dugih mjeseci rada od kuće. Priznajemo, sve smo se malo ulijenile tijekom pandemije što se tiče njege kose. Neko su nam vrijeme fizeri bili nedostupni, a uz svakodnevni pidžama outfit najbolje je išla tako zvana mom bun, neobavezna punđa na vrhu glave. Sada nas dostižu posljedice nebrige o kosi, ali srećom, ima nam spasa: box bob je strukturirana, kraća frizura koja daje volumen – i to sve do vrhova. Osim toga, kosi vraća oblik, ali je savršen izbor i za sve one s oštećenom kosom, piše Zena.

 

Kome pristaje box bob?

Najbolje na ovom ženstvenom bobu je to što paše svim oblicima lica, a moguće su i razne varijacije: ako imaš ovalno lice najbolje će ti postajati box bob sa šiškama. S druge strane, za one s okruglim licem najbolji izbor je bob s nešto duljim prednjim pramenovima koji ga uokviruju i vizualno sužavaju.

Stiliziranje box boba

Najzavodljivije ovaj bob izgleda s opuštenim valovima koji djeluju kao da se nisi previše trudila. Takvi nonšalantni valovi koje možeš dobiti korištenjem pegle, figara ili velike četke za uvijanje dodatno će dati volumen kosi. No, box bob se može nositi i s ravnom, glatkom kosom – u jednoj nešto elegantnijoj varijanti.

 

Prolistaj našu galeriju i inspiriraj se najslađim box bobovima Instagrama:

 

Ženstveni box bob

Ovaj bob može osvježiti cijeli tvoj izgled čak i ako kosa neko vrijeme nije bojana.


Kakva raskoš

Dodatni volumen i teksturu možeš postići uz svjetlije pramenove na tamnijoj bazi.


U središtu pažnje

Bob je idealna frizura za one koje su se zaželjele drastične promjene boje ili one koje žele ukrasti sve poglede.


Razigrano i lepršavo

Prednost box boba je što baš nikad nije dosadan: čak i ravnoj kosi daje živahnost i poletnost.


Francuki šik

Ola La efekt: uz kratke šiške šarmantni valoviti box bob izgleda kao da si upravo sletjela iz Pariza.

zena.rtl.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO